IMAX - Journey into Amazing Caves - 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

16 decembrie, 2006

IMAX - Journey into Amazing Caves - 6/10

"Exceptional din punct de vedere vizual, insa de vazut NUMAI fara sonor. Naratorul, muzica, explicatiile si replicile cretine sunt de toata jena "

USA/Engleza/ min 39

„Calatorie in spectaculoasele pesteri” este un documentar minunat din punct de vedere vizual, chiar daca imaginile cele mai capabile sa iti taie rasuflarea... sunt de fapt o succesiune nemaipomenita de scene ce te poarta in zbor deasupra Marelui Canion. (si desigur o succesiune inutila de sporturi extreme ce nu au nici cea mai mica tangenta cu speologia)

De fapt maretia giganticei camere IMAX, nu poate acoperi lipsurile unei pelicule lipsite de substanta. Nu de alta dar cu excepţia imaginilor superbe restul pare sa dea dovada de lipsa totala de talent si de imaginatie.

Scenariu da dovada de amatorism, iar personajele din documentar se misca cu o vizibila stangacie. Cu toate astea ... nimic nu se compara la categoria tampenie totala, cu ceea ce poti sa auzi in acest film.

Se vorbeste la nivelul clasei a 2-a cu explicatii oferite la acelasi nivel, si cu o repetare obsesiva si enervanta a constructiei „organisme ce pot fi sursa de noi medicamente / ce pot vindeca boli”. O explicatie ce ar parea sincera, insa repetata cu o ardoare ce te face sa te gandesti doar la ceea ce e mai rau...

Ce sa mai zic de muzica, absolut nepotrivita si ridicola... atat de jenanta incat ma scuteste de a face vreo recomandare. Moody Blues astia... sunt mai periculosi decat orice razboi bacteriologic cu "extremofile" :P!!!

Bine macar ca e un scurt-metraj, si astfel experienţa e marginal suportabila!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.