The Pursuit of Happyness (In cautarea fericirii) - 9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 decembrie, 2006

The Pursuit of Happyness (In cautarea fericirii) - 9/10

"Will si Jaden Smith reusesc sa poarte cu naturalete si un nebanuit talent, o poveste cam transparenta despre supravietuire si fericire, ce navigheaza din cele mai crunte abise ale disprerarii si ajunge pana la previzibilul happy-end"

USA/Engleza/ min 117

Synopsis aici

UHHH!!!, ce sa zic... ma feream sa vad acest film, insa acum nu regret deloc decizia vizionarii. A fost pur si simplu recomfortant sa primesc o doza serioasa de realitate, intr-o perioada a anului in care abunda povestile si in care esti invadat de "spiritul (comercial al) craciunului".

Nici nu pot sa explic cat de puternic m-a putut impresiona ceea ce am vazut in acest film. Insa daca o persoana atat de putin "sensibila" ca mine, se poate atasa de incredibila poveste a unui tata in cautarea fericirii atunci banuiesc ca multi vor reusi sa ude tare de tot batistele.

Insa nu ma intelegeti gresit, asta nu e un film care sa te deprime, chiar daca pentru o buna parte din el, lumea se prabuseste in jurul lui Chris si viata lui evolueaza intr-o spirala descendenta dupa o logica a disperarii si supravietuirii cu gandul numai la ziua de maine. Dimpotriva pelicula are o exploziva energie interioara si detine un optimist incurabil capabila sa curete orice "tristete" de sarbatori.

Ce sa mai zic? Poate doar ca nemaipomenita legatura dintre Will Smith si fiul sau de pe ecran da o nota foarte credibila relatiei tata-fiu, si ca asta pare pana la urma sa fie adevarata sursa a fericirii si a incredibilului efort al lui Chris Gardner de a reusi in viata...

In rezumat Will Smith creaza un incredibil personaj de care nu o sa iti fie greu sa te atasezi, si "momentul asta din viata este o nominalizare la Oscar" : D.

P.S. Aceasta poveste privita din perspectiva celui care depune toate eforturile incercand sa atinga visul america, a reusit sa starneasca destule strambete din nas din partea unor critici... ce il considera un exemplu de propaganda capitalista. Din nefericire, asta e totusi o poveste reala...

Subtitrare aici

P.S> an american Volver for guys :P!!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Recomand un film
"O homen che copiava"(The Man who copied)(Brazilia,2003)
Veti constata ca nu doar americanii fac filme bune.

Anonim spunea...

deci... care este, subtitrare exista sau nu?

danezia spunea...

deocamdata nu :(, se pare ca traducatorii nostrii :P, au luat sarbatorile prea in serios..

@anonymous1, ms de recomandare pare interesant, las si un link de IMDB aici

Unknown spunea...

Te urasc! Nu mai vedea si tu atitea filme ca ma complexezi! :D

danezia spunea...

ei.. :D, face omul ce poate! Ma chinui si eu sa tarai un blog :P, asa ca trebuie sa vad film dupa film.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.