The Black Dahlia (Dulcele sarut al Daliei) - 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 decembrie, 2006

The Black Dahlia (Dulcele sarut al Daliei) - 6/10

"Filmul incepe promitator dar se termina nasol. Este inghesuit pana peste masura cu cele unspe mii de fire ale povestii si are un final incurcat si incomprehensibil pe care nu il poti intelege decat daca ai luat notite."

USA, Germania/Engleza/ min 121

Synopsis aici

The Black Dahlia a avut premiera oficiala la festivalul de la Venetia si era asteptat cu o deosebita anticipatie de catre lumea criticilor de film. Insa Scarlett Johansson (Kay) a considerat ca acum este momentul de a isi exersa atitudinile de diva, intarziind deschiderea festivalului cu aproape 1 ora doar pentru ca nu isi gasea un penibil accesoriu vestimentar.

De obicei criticii mai accepta aroganta vedetelor atunci cand au de a face cu o capodopera, insa Dulcele sarut al Daliei s-a dovedit departe de asteptari si a devenit usor o victima sigura a unor oameni destul de suparati de tupeul unui film ce vorbeste de defectele Hollywood-ului, in timp ce marile sale vedete se comporta… asa cum s-au comportat.

In definitiv, aceasta pelicula nu e atat de proasta pe cat s-a speculat, este intradevar incurcata in dezvoltarea povestii si excesiv de violenta vizual. Nu se poate nega totusi, recrearea minutioasa a atmosferei anilor ’40 si nici performatele actoricesti mai mult decat decente ce incearca sa faca ca povestea sa curga oarecum suportabil.

Din punctul meu de vedere, greseala acestui film este doar ca se inspira prea mult din atmosfera si subiectul unor filme ca L.A. Confidential sau Mulholland Dr. Nimic nou ,nimic original, doar o plictisitoare aberatie pretentioasa...

Subtitrare aici

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am auzit multe lucruri bune inainte sa-l vad. Totusi m-a dezamagit crunt. Nota 5! E un film intre multe.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.