Apocalypto - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 decembrie, 2006

Apocalypto - 8/10

"139 de minute de actiune non-stop, sange si violenta. Filmul este extrem de antrenant si captivant si emana testosteron prin toti porii, este superb din punct de vedere vizual insa iti faulteaza cu brutalitate inteligenta."

USA/Maya/ min 139
Synopsis aici

Mel Gibson surprinde din nou cu un film pregatit sa atraga atentia. Vorbit in intregime in limba mayasilor, Apocalypto este descrierea ultimelor clipe ale unei civilizatii muribunde, si primul film de mare anvergura ce este total devotat acestei extrem de avansate (si brutale) civilizatii precolumbiene.

Insa asta nu e o pelicula istorica, va asigur de lucrul asta (:D), asta pentru ca Mel Gibson exagereaza incercand sa ii dea acestei povesti o atmosfera apocaliptica de sfarsit de lume. O lume de cosmar, in care un om incearca sa supravietuiasca si sa ii salveze pe cei cei care ii sunt apropiati. Un cadru excelent pentru o actiune cu un ritm nebun si incredibil ce redefineste standardele domeniului.

Genialitatea filmului este ca apeleaza la cele mai primitive resorturi ale emotivitatii umane, si reuseste sa te transporte cu tot corpul catre o lume a vanatului si a vanatorii, starnind in tine instincte si reflexe ce nu au fost niciodata eliminate de cele cateva generatii de „civilizatie”.

Problema este ca Mel Gibson reuseste sa sara calul, filmul este mult prea violent si sadic si o sa provoace o multime de reactii de dezgust (foarte motivate de altfel), in plus anumite elemente ale povestii sunt departe de credibil si constituie greseli si omisiuni grosolane. La asta as mai putea adauga mesajul religios al filmului, ce devine doar la final aparent si inteligibil... asa ca atentie...

P.S. Danezia il recomanda cu placere tuturor celor cu stomac tare, o sa aveti parte de o experienta de neuitat! Actiune pura... intr-un cadru natural superb!!!!

Subtitrare aici

3 comentarii:

Anonim spunea...

Perfect de acord cu tine.
Unii se intreaba daca o sa ia Oscar... Oscar???!!! HAHAHA!
O sa-l ia, pentru ca o sa SI-L DEA!
Daca Oscarul ar fi dat de urmasii maiasilor....
Mel Gibson e bolnav. Nici nu ne putem astepta la altceva pentru ca face parte dintr-o natiune bolnava. Un puroi.
Nu are nimeni dreptul sa-si bata joc in asa hal de arta cinematografica. Cui ii place sa vada sange tasnind ca la stopitoarea din gradina si capete ce se rostogolesc pe trepte ala e un bolnav si trebuie dus la ospiciu.
Iar mesajul filmului? Mesajul este: noroc ca am adus noi popa in barca aia sa va crestineze ca altfel era vai de voi! A se citi: porniti motoarele si defrisati linistiti padurea tropicala, inauntru nu sunt decat salbatici sangerosi care oricum se omoara unii pe altii.
O sa ia OSCAR pentru ca OSCARUL este dat de niste bolnavi unor alti bolnavi.
Ca sa parafrazez: Un imperiu nu poate fi cucerit pana nu se distruge din interior. Oare la cine se refera? Pentru asta ar merita un mic premiu.

Anonim spunea...

Ce comentariu naspa!!! Mie unul mi-a placut f. mult. Nici nu ma asteptam la altceva de la Mel Gibson. Super profesionist! Film Excelent. A impresionat-o si pe sotia mea care nu suporta sangele. In concluzie...8 e cea mai mica nota pe care ar putea sa o ia.

Anonim spunea...

Si mie mi-a placut filmul ! Am stat cu sufletul la gura ,mi-a fost frica ...cu alte cuvinte am trait povestea...Mi-a displacut partea cu fuga prin jungla ,usor exagerata ...
O nevasta care nici ea " nu suporta sangele "

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.