(Oldie) Dead birds 2004 (un horror interesant) 4/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

26 martie, 2006

(Oldie) Dead birds 2004 (un horror interesant) 4/10

“o rara ocazie de a scapa de modelul filmelor de gen, insa o oportunitate pierduta de a realiza un clasic al genului” Danezia.

Inca din primele secvente ai ocazia sa realizezi, ca acest film nu este un horror obisnuit, cu adolescenti care mor intr-o ordine pe care o poti ghici fara mare greutate. Suntem in timpul razboiului de secesiune, si niste soldati jefuiesc o banca. Scena jafului arata bestial si iti zici in sine.., hmm... uite o chestie super interesanta.

Insa totul se degradeaza rapid intr-o pliciseala generala, pe masura ce „hotii” ajung la obligatoria casa bantuita.

Nu stiu de ce din momentul acela relizatorii filmului au hotarat ca ar fi fost o idee buna sa incerce sa na infricoseze pentru vreo jumatate de ora cu nimic. Poate ca au fost influentati de Blair Witch..., nu stiu.., insa toata chestia aia psihologica pur si simplu nu tine.

Pe final totusi filmul isi recupereaza vigoarea, si ultimele minute sunt o orgie a distrugerii si violentei..., asa cum ii sta bine unui astfel de film.

Ultima scena (un rafinament de scenariu la care sincer nu ma mai asteptam), salveaza filmul de la mediocritate, si astfel Dead Birds nu numai ca primeste un punctaj (sper deosebire de alte filme ce pur si simplu nu pot fi punctate), dar o face in stil mare 4/10 pentru un horror este o nota uriaşa la mine.

Minusuri:

- o mare parte din film este plictisitor.

- Un moment penibil de discontinuitate. (sunt in fata casei si e lumina afara, iar atunci cand intra pe usa e deja intuneric bezna).

- Casa era intr-o stare destul de buna, chiar prea buna pentru o casa parasita.


Numai bun pentru o seara in care nu gasesti mai nimic de vazut.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce tareeee e filmu.cel mai tare horror!!!!!!!!

Anonim spunea...

Inspaimantator. Faza co "copilasii" (scuze de eventualul spoiler) face toti banii.
Fiindca am vizionat The Blairwitch Project si Dead Birds unul dupa celalalt, fara pauza, nici eu, nici fratele sau sora mea nu am dormit in noaptea aceea.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.