INSIDE MAN – Aproape perfect… 8.9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

28 martie, 2006

INSIDE MAN – Aproape perfect… 8.9/10

“Instantaneu un clasic al genului, si o demonstratie a faptului ca inca se mai pot face filme bune de actiune” DANEZIA

Recunosc ca am asteptat cu nerabdare aparitia acestui film, si Spike Lee a vrut sa arate inca din primele cadre ca acesta nu are sa fie un film obisnuit.

Filmul descrie jaful unei banci..., nu cred ca pot spune mai multe, acum dupa ce am vazut filmul. Asta deoarece nu vreau sa dezvalui nimic dintr-o poveste scrisa cu talent, si a carei desfasurare inprevizibila ma poate multumi si pe mine.

Desi nu prea se intampla multe lucruri spectaculoase in filmul asta: explozii, urmariri si alte bla, bla-uri actiunea este intensa.

Nu pot sa nu remarc extrem de inovatoarea metoda de a transpune povestea in scenariu, caci filmul baleiaza cu usurinta intre diverse plane temporare, iar la un moment dat se prezinta un asalt care nu va avea loc niciodata. Uff... genial.

Denzel Washington joaca un rol de exceptie, intr-un film exceptional a carui deviza poate fi rezumata de o replica a sa „I won’t feed you Ballshit”. Si intradevar acest lucru se vede peste tot: personajele sunt reale, si nu doar niste stereotipuri. Nu exista rau sau bine, alb sau negru, ca peste tot in viata totul e gri. Si foarte important nu se face morala aici, nu exista personaje cu trasaturi perfecte de caracter.

Limbajul este si el extrem de real, si cred ca pentru prima oara am auzit cuvantul CUNT intr-un film de categoria A.

Deci? De ce nu e 10/10..., hmm cred ca are legatura cu adaosul inutil al subpovestii in ce se centreaza pe Jodie Foster. Este ceva ireal si patetic in tot ce are legatura cu acest subplot.., Jodie este o dezamagire pt ca nu poate juca rolul personajului manipulativ de care este responsabila. Superioritatea lui „Madeline White” este cel mult ofensatoare.

UFFF....., de ce jaful nu a avut o motivatie rezonabila, de ce povestea penibila cu trecutul nazist.

Acesta este calcaiul lui Ahile al superbului INSIDE MAN, intru-un film ce se vrea real, suntem dintrodata bombardati cu BALLSHIT.

Daca extirpam insa gunoiul..., ramanem cu o realizare cinematografica de exceptie...., un film care isi merita banii.

Apropo..., INSIDE MAN..., este un titlu exceptional..., cate intelesuri se pot ascunde in doar doua cuvinte..., inca o trasatura geniala. Finalul e super : ))

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.