ULTRAVIOLET 2006, sau atunci cand retetele dau gres ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

15 martie, 2006

ULTRAVIOLET 2006, sau atunci cand retetele dau gres

Daca mergeti sa vedeti acest film, ganditi-va ca e o comedie sau o parodie..., va veti distra nemaipomenit si poata ca nu veti regreta banii de bilet

hmm..., Underworld, Matrix, Kill Bill, Gattaca toate sunt filme care intr-un fel sau altul au insemnat ceva la vremea lor de unde probabil si ideea "inspirata" a catorva producatori de la Hollywood, ca un film care sa combine cate ceva din universul acestor filme nu ar avea cum sa dea gres. Mai ales ca Milla Jovovich este portivita pentru rolul de supereroina feminina.

Ce a iesit este unul dintre cele mai proaste filme ale anului (poate pentru unii cel mai prost, chiar daca concurenta e teribila primavara asta)

Asta se intampla cand incerci sa combini tot ce ti se pare mai "COOL" din tot felul de filme, si realizezi un "fashion statement" in locul unui film. Caci intradevar Ultraviolet arata bine (asta chiar daca CGI din unele scene a lasat de dorit), insa ce faci cand scenariul are mai multe gauri in el decat un dig la inundatii, ori cand povestea este prea putin credibila (chiar daca totusi e un SF), personajele sunt niste schite, iar dialogurile sunt absolut penibile. Cred ca nu mai e nevoie sa amintesc de actori...

THIS PART MAY CONTAIN SPOILERS
Viitorul in Ultraviolet apartine unei lumi dominate de o lupta aproape nesfarsita intre oameni (controlati de un regim dictatorial, impus de doctori) si o subrasa umana cu trasaturi de vampiri (dap.., cata originalitate), contaminati de un virus ce le da puteri supraomenesti.
Marile batalii se dau de obicei cu sabii, si ocazional cu arme de foc insa deobicei oamenii nu prea par in stare sa le foloseasca la altceva decat kilaritul semenilor. (cu exceptia primelor scene din film, nici un alt glonte nu va isi atinge tinta, pe toata durata peliculei)
Actiunea se invarte in jurul unei arme secrete, creata de oameni (asta ca sa ii distuga odata pentru totdeauna pe baietii cu colti si sabii), arma secreta ce este un copil intr-o valiza.

Oricum se bate mult moneda in filmul asta pe compresie..., armele sunt comprimate in bratari, copii incap in posete, si asta nu ar fi mare problema..., ce naiba doar e SF, insa scenele de lupta in care eroina principala apara cu un exacerbat instinct matern plodul tocmai iesit din valiza, sunt catastrofale. Combatantii se incriu in cerc in jurul "ultravioletei" si se macelaresc unii pe altii.
La final totul se dovedeste o conspiratie, nea Ceausescu ala din film era si el vampir, si visului lui era sa isi faca un Microsoft medical bla, bla...,
Fata ii omoara pe toti ..., the end.

4 comentarii:

Anonim spunea...

wha filmul nu e chiar atat de prost..., asa cum zici tu..., eu zic ca se merita vazut

Anonymous spunea...

Sa nu uitam totusi ca e realizat de Kurt Wimmer, acelasi om care a facut capodopera "Equilibrium".

Privind cele 2 filme puse unul langa altul, Ultraviolet e o parodie nemeritata alui Equilibrium, luand cele mai interesante faze si motive de acolo si ducandu-le la extrem.

Combini asta cu scenariul incoerent si obtii un film care am regretat ca l-am vazut.

Singurul lucu care mi s-a parut dragut a fost trailerul, care nu se regaseste in film :(

Instinctele materne ale lui Jovovich m-au lasat rece, asta poate ca am vazut filmul la cateva zile dupa Elfen Lied, o productie al carei nivel de "emotie" atinge cote maxime in ultimul episod.

Anonymous spunea...

Pe scurt:

Filmul nu e o idee proasta in sine, are un potential urias dar care insa nu a fost valorificat :(

Anonim spunea...

Chiar daca filmul copiase stilul Matrix, Equilibrium sau Aeon Flux, ar fi avut sanese de reusita.
Dupa cum scriam si eu la vremea cand l-am vazut, replicile idioate si plotul aproape inexistent l-au ucis din faşă.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.