Oscar 2010, Invictus -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

31 ianuarie, 2010

Oscar 2010, Invictus -7/10

Un film bun (insa putin cam lung si lipsit de dinamica) ce ne dezvaluie o mica particica din renasterea Africii de Sud: reunirea unei natiuni divizate cu ajutorul sportului... ce isi spala pacatele printr-un final superb... ce ne face sa asteptam cu nerabdare Campionatul Mondial de fotbal.
 USA, 133 min.

Daca ar fi fictiune, povestea castigarii Cupei Mondiale din 1995 de catre nationala de rugby a Africii de Sud, ar putea fi considerata o fantezie putin credibila, plina de idealisme si vise.... insa lucrul cu adevarat fantastic nu e decat faptul ca filmul descrie adevarul si realitatea ca a existat un miracol... un miracol ce a facut ca Africa de Sud sa  nu decada in violenta si razboi civil... si un miracol ce a dus la o incredibila performanta sportiva: Nelson Mandella.

Morgan Freeman intra perfect in pielea lui Madiba, sub regia atenta a lui Clint Eastwood... ce se pare ca incepe sa ne obisnuiasca an de an cu filme bune a caror subiecte sunt aparent simple dar capabile sa ofere satisfactii nebanuite privitorului.

Din pacate filmul de fata pare cam iesit din ritm... si deseori plictisitor in prima jumatate, ca apoi sa sufere o trasnsformare radicala si sa galopeze dezlantuit spre finalul excelent si plin de emotie ce o sa te lase plin de satisfactia ca ai vazut ceva ce merita cu adevarat atat timpul cat si banii tai.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.