Carcoteli la adresa Globurilor de aur 2010 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 ianuarie, 2010

Carcoteli la adresa Globurilor de aur 2010

 A 67 editie a Globurilor de Aur deschide inspirat drumul catre Oscarurile 2010, atat prin premiile ce par in aparenta surprinzatoare, dar si deoarece totul pare sa pregateasca asa cum trebuie showul cel mare... si ii garanteze audienta.

In internetul romanesc pare sa primeze rapiditatea si volumul stirilor seci si copiate... sport la care nu prea ma pricep. Mi-a mai ramas doar sa fac ceea ce fac dintotdeauna, sa vad TOATE filmele si sa incerc sa compun articole de calitate.

Backstory...

Globurile de Aur sunt premii anuale acordate de "Asociatia presei internationale de la Hollywood", o organizatie cel putin ciudata ce reuneste in mare parte ziaristi americani... ce sunt afiliati unor publicatii din afara Statelor Unite.
Acest club select de vreo 100 de indivizi are reguli extrem de ciudate cu privire la cine este admis..., iar despre calitatea multora dintre "critici" se poate vorbi la nesfarsit. De asemenea grupul in cauza este supus la tot felul de tentatii din partea producatorilor si actorilor... de unde si nenumaratele zvonuri cu privire la favorurile financiare (si sexuale) ce au fost date de-a lungul timpurilor pentru un premiu.

Si totusi de ce.... Golden Globes rule, and the Oscars suck...

In primul rand deoarece nu sunt un miliard si unu de premii pentru tot felul de categorii ce nu intereseaza publicul obisnuit. Vedetele sunt intr-un cadru restrans, se relaxeaza, beau... mananca si orice se poate intampla si este posibil. Atmosfera nu e apasatoare si protocolara... ci dimpotriva, super OK!

Filmele bune, dar obscure sunt evitate si publicul spectator are parte si de premiile ce se acorda mult mai cunoscutelor seriale de televiziune.Filmele cu succes la public si apreciate de critica au de castigat in fata filmelor de arta ce sunt apreciate doar de specialisti. Publicul obisnuit are ce sa devoreze... an de an, pentru ca premiile sunt date de presa... si nu de critica.

Si acum Globurile de aur pentru film (nu prea ma intereseaza serialele).


Cel mai bun film / Drama: AVATAR

Nici o surpriza aici, generoasa campanie de promovare a superproductiei nu avea cum sa nu convinga pe ziaristi (si pe publicatiile lor). The Hurt Locker e preferatul meu urmat Up in the air si restul...

Cel mai bun film / Comedie /Muzical: The Hangover


Am vazut, am ras, mi-a placut... sunt de acord. 

Cel mai bun actor, actrita in rol principal  / Drama: Jeff Bridges - Crazy Heart, Sandra Bullock - The Blind Side

Alegeri surprinzatoare ce ma invita sa vad filmele in cauza.  

Cel mai bun actor, actrita in rol principal  / Comedie /Muzical: Robert Downey, Jr. - Sherlock Holmes, Meryl Streep - Julie & Julia 

Alegeri surprinzatoare ce ma invita sa vad filmele in cauza, dap... sunt in urma cu filmele anul asta. 

Cel mai bun actor, actrita in rol secundat: Christoph Waltz - Inglourious Basterds, Mo'Nique - Precious

Good call... doua roluri ce mi-au placut mult de tot!

Cel mai bun regizor:  James Cameron - Avatar

Poate unul dintre singurele premii pe care Avatar le merita cu adevarat, Cameron rules ca regizor... insa e infect ca scenaris.

Cel mai bun scenariu:  Jason Reitman, Sheldon Turner - Up in the Air

Corect... un scenariu foarte bine scris si inspirat din realitate... m-am regasit in aceasta poveste chiar daca statusul meu de "Corporate Road-Warrior" nu a acumulat destule mile astfel incat sa ma gasesc printre elite!.

Cea mai buna coloana sonora: Michael Giacchino - Up

Un film de animatie minunat, cu o coloana sonora ce contribuie asa cum trebuie la multele scene emotionante! Total de acord.

Cel mai bun cantec original: "The Weary Kind" - Crazy Heart

Surprize, surprize... sunt sigur ca Academia o sa fie de alta parere.

Cel mai bun film de animatie: UP

Nici o surpriza aici, unul dintre cele mai bune filme ale anului... Cel mai bun film de animatie fara nici o discutie!

Cel mai bun film strain: The White Ribbon • Germany

Toate filmele nominalizare la categoria celui mai bun film strain (atat aici cat si la Oscaruri) sunt filme de vazut, cateodata mult mai bune decat marea majoritate a filmelor americane din competitie. Alegerea HFPA a fost destul de grea... insa o consider una corecta pe baza informatiilor pe care le am pana acum (de abia astept sa vad aceste filme extrem de greu de obtinut).


3 comentarii:

danezia spunea...

Din cate am inteles transmisia TVR a fost din nou un fiasco!

Omuletii aia ar trebui sa se lase de dublaj si sa comenteze prostiile lor doar in pauza publicitara.

... din cate am inteles, TVR-ul e obligat totusi sa dubleze sau sa traduca in romana orice e difuzat la postul national...

Ca de obicei... avem reglementari cretine.

Dan Moldovan spunea...

Salve!
Ai vazut cumva "9"?

danezia spunea...

Inca nu... o sa il vad curand daca o sa fie nominalizat, daca nu dupa Oscaruri.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.