Cronicile din Narnia: Printul Caspian (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

29 mai, 2008

Cronicile din Narnia: Printul Caspian (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) -7/10

Mai matur, mai întunecat… şi plin de bătălii a la „Lord of the Rings”… noul film din seria Cronicilor din Narnia e o continuare reuşită şi doar atât. Dispare magia şi rămâne în urmă o naraţiune războinică… lungă şi monotonă punctată de luciul săbiilor şi de simbolisme religioase… de toate felurile.

USA, UK/ Engleza/ min 147

Îi regăsim pe fraţii Pevensie, la doar un an (în lumea noastră) de evenimentele primului film, într-o Londră întunecată şi sufocată de cel de-al doilea război mondial, dorind să revină în Narnia. Însă pasul în acea lume nu mai este făcut prin misterul şi magia unui dulap fermecat… ci printr-o dramatică scenă generată pe calculator ce pare să dea tonul general al filmului.

Atmosfera de poveste a apus… în Narnia au trecut 1300 de ani şi peste tot domneşte dezastrul şi ameninţarea unor invadatori ce doresc să distrugă şi ultimele creaturi fantastice ale tărâmului. E plăcut să descoperi că filmul poate fi privit independent de predecesorul său… dar e foarte neplăcut să descoperi elemente mult prea comune cu seria Harry Poter, Lord of the Rings… şi chiar Shreck (avem parte de un şoricel spadasin remarcabil de similar cu Puss in the Boots).

Chiar dacă porneşte de la o sursă literară de calitate, povestea se dezvoltă anemic şi e repetitivă. Fraţii Pevensie şi prinţul Caspian fiind prinşi mai mult într-o atmosferă de joc video în care contează doar un singur lucru… distrugerea inamicilor. Atmosfera, deşi războinică e monotonă… singura progresie fiind cea a mărimii bătăliilor, ce până la urmă nu se evolueaza în ceva cu adevărat epic.

Cu toate neajunsurile Cronicile din Narnia: Printul Caspian e totuşi un film solid, bine realizat ce nu o sa îi dezamăgească pe plătitorii de bilete. Păcat că avem parte prea puţină poveste pentru toate vărstele… şi de prea mult blockbuster pentru adolescenţi. Şi dacă nu puteam avea parte de artă… măcar avem parte de divertisment de cea mai bună calitate.

Subtitrare aici (regieLive)

P.S.
Aluziile religioase... crestine sau pagane nu m-au deranjat atat de tare pe cat segregarea: accente britanice = tipii buni, accente mediteranee = tipii rai ce merita sa moara. It sucks... big time!

Cu toate acestea locul I la categoria "uncool" ii revine lui Lucy... ce la finalul ultimei batalii isi foloseste sticluta minunata ce reinvie si vindeca doar pentru cateva creaturi norocoase. Mie chestia asta mi-a lasat un gust amar...


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.