Saw IV (Saw 4) – 4/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

29 octombrie, 2007

Saw IV (Saw 4) – 4/10

4 e mai sadic, mai sângeros, mai inutil, mai aberant decât 3 şi cu toate astea în mod curios e chiar marginal mai bun. Însă motivaţia absolut comercială a producţiei, stoarcerea la maxim a aceleaşi idei uzate deja, şi scenariu întortocheat ce se prăbuşeşte pe final, în aprecieri de genul... sigur că da!..., te fac să te gândeşti că de data asta, destul e destul!!! Ne-am săturat!!!

USA/ Engleza/ min 95

SAW IV nu a fost prezentat înainte de lansare criticilor.
Motivaţia e una logică: fără multe review-uri proaste ieşite pe piaţă şi cu o notă decentă pe IMDB „produsă” de armatele de votanţi care dau 10 înainte să vadă despre ce e vorba... se pot stoarce mulţi bani de la curioşii pentru care numele de Saw... încă mai înseamnă ceva. Să fim serioşi totuşi ... primul film chiar a fost bazat!

În cazul de faţă, nimic nou sub soare, până şi Jigsaw... mişcă pe acolo (prin miracolul flashbackurilor), în pofida operaţiei pe creier cu bormaşina. Ahh... şi dacă tot veni vorba de operaţii, în lipsă de atmosferă şi situaţii cu adevărat înfricoşătoare, producătorii au ales varianta facilă, ieftină şi penibilă de a ne îngreţoşa cu o autopsie detaliată a aceluiaşi Jigsaw, unde se găseşte o casetă ce duce la succesiunea obişnuită de casete, reportofoane, păpuşi vorbitoare, lecţii dubioase de viaţă şi moralitate şi desigur noi... dar deja plictisitoare modalităţi de producere a unor morţi sângeroase lente şi cât se poate de violente... bla... bla...

Ideea e oricum prea obosită chiar şi pentru cei mai sadici dintre noi iar lungile momente plictisitoare ce fragmentează şirul de orori fac ca şi micile inovaţii (cum ar lupta dintre „orb” şi „mut” de la început) să fie uitate repede.

În cazul în care totuşi sunteţi curioşi să vedeţi despre ce e vorba, vă recomand prieteneşte să aşteptaţi o versiune piratată decentă. Sub nici o formă să nu daţi banii pe un astfel de film, decât poate dacă sunteţi un fan înrăit (irecuperabil). Mediocritatea şi cinismul Hollywoodian nu ar trebui încurajată şi... sub nici o formă răsplătită.

Să îşi pună mintea şi imaginaţia la contribuţie şi să scoată ceva care să merite cu adevărat banii noştrii.


Subtitrare aici (waiT!)

P.S> apropo... cică filmul vrea să pară inteligent cu o (aşteptata) surpriză pe final. Nu vă faceţi griji... nu o să admiraţi genialitatea scenaristului cu acea ocazie.


3 comentarii:

Anonim spunea...

:)) ia te uita sa trezit niste zdrentze de oameni ca sa critice saw 1 2 3 4. pe ce criticati mai? cica aceeasi ideie uzata stoarsa la maxim.. pai ba desteptule ce ai vrea sa fie in partea 2 3 4 comedie?, drama? aventura? sau ce ideie daca e saw, si contiunarea.. nu va mai treziti vorbind in punga daca nu stiti nimic. mai invatati mai cititi o carte . vaii cata prostie in romania cati analfabeti, incredibil.

Anonim spunea...

prietene in primul rand analfabetul esti tu. Bine nu doar tu, sunteti mai multi care faceti parte din aceasta familie.Nu spun cu suparare ca esti analfabet, dar nu exista scuze pentru macelarirea limbii romane asa cum ai facut tu in cele cateva randuri. Vis a vis de film, intamplator l-am vazut si nu pot decat sa spun ca ce este mult nu este bun. Un SAW 4 a fost deja prea mult. Apropo de citit nu ar strica sa lecturezi si tu cate ceva.

danezia spunea...

Mersi anonim.

Oricum de asta eu nu stau sa fac politia comentariilor. Cei care posteaza prostii (gen becalogus) se fac atât de usor de ras ...

Chiar iti e mila de cât de usor pot deveni unii penibili pe internet.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.