Stardust (Pulbere de Stele) – 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 octombrie, 2007

Stardust (Pulbere de Stele) – 7/10

Înghesuit peste măsura cu toate ingredientele unei lumi fantastice, Stardust se chinuie inutil sa menţină ceva coerentă si continuitate... spărgându-se până la urmă într-o succesiune de scene, unele reuşite, altele mai puţin. Din fericire Robert de Niro, Michelle Pfeiffer şi un „cor grecesc” de fantome ironice... salvează filmul, creează o mulţime de momente distractive şi şterg impresia proastă a unui cuplului romantic principal inept si steril.

UK, USA/ Engleza/ min 130

Trebuie să recunosc că nu mă dau în vând după genul fantasy, nu am nimic cu lumile imaginare în care magia conduce totul, da sincer nu îi înţeleg pe cei incapabili aprecieze şi frumuseţea aproape ireală a lumii în care trăim... Pentru mulţi doar un univers rural, cu vrăjitoare şi regi, în care natura e nealterată este cea mai facilă evadare din coşmarul zilnic al unei claustrofobice vieţi urbane. Vouă vă recomand în primul rând Stardust...

Oricum şi pentru cei un pic mai cu capul pe umeri, Stardust poate fi ocazia unei întâlniri romantice pentru că e un film ce se vede al naibii de bine în doi..., dar criticul de film (amator sau nu) trebuie să îşi ascută dimpotrivă simţul raţiunii pentru a observa că:

Filmul în pofida celor peste 2 ore este înghesuit cu o mulţime de elemente ale poveştii ce concurează pentru prim plan. Adaptarea cărţilor ilustrate ale lui Neil Gaiman nu a fost până la urmă foarte reuşită chiar dacă filmul a „beneficiat” de o lungă perioadă de pregătire a producţiei. Asta până la urmă creează impresia de acţiune alertă, fără momente moarte... chiar dacă unitatea filmului e serios ştirbită.

De asemenea punctul focal al filmului, relaţia romantică dintre Tristan si steluţa căzătoare, e şi punctul cel mai slab. Lipsa totală de chimie pe ecran al tinerilor eroi principali e atât de remarcabilă încât ajungi în unele momente să îţi doreşti ca personajele malefice să aibă un picuţ mai mult succes.... măcar când vine vorba de Lamia (evil).

Şi dacă am adus vorba de personaje malefice... Michelle Pfeiffer face un rol plin de energie şi umor trecând cu uşurinţă de la frumuseţe divină la înspăimântătoare urâţenie fără a pierde nimic din farmecul său. De remarcat şi Robert de Niro în câteva ipostaze neaşteptate dar super-distractive.

Valorile de producţie ridicate şi efectele speciale pe măsură completează şi ele un film care se merită urmărit chiar daca numai pentru o singură dată. În plus suntem siguri că nu o să mai avem parte de trilogii epice... ceea ce e un alt mare plus!

Subtitrare aici (RegieLive)


Un comentariu:

Mihai spunea...

Am fost in seara asta la cinema. super fain filmul. Mi-a placut. Ne-a placut. Povestea si-a pierdut sirul la un moment dat, dar si-a revenit repede. Frumosi actori, idei interesante, imagini faine. Si Michelle e hooot! :D

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.