Ratatouille (Ratatouille) – 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

04 octombrie, 2007

Ratatouille (Ratatouille) – 10/10

Ratatouille pare ieşit din mâinile unor magicieni cu suflet mare, iar PIXAR dovedeşte cu succes că ar exista viaţă şi după Disney. Jos pălăria, pentru o creaţie delicioasă!

USA/ Engleza/ min 110

Se întâmplă câteodată ca un critic să îşi recunoască greşelile şi să îşi înghită (cu plăcere) propriile cuvinte. „Animaţie pt copilasi... Pixar... Disney... neahh...”(28-V-2007) Conceptul unui şobolan, bucătar genial într-un restaurant select din Paris mi se părea atât de incredibil, iar ultimele creaţii CGI fuseseră atât de mediocre încât era inimaginabil ca rezultatul să fie bun de vreo ceva. Aşa că rămân în spiritul filmului şi mă declar absolut încântat de combinaţia minunată pe care o minte genială o poate face utilizând cele mai neaşteptate ingrediente.

Ratatouille e capabil să fie cu adevărat o experienţă plăcută pentru toţi, chiar dacă copii şi adulţii vor vedea parcă două filme total diferite. E chiar loc aici şi pentru cei mai pretenţioşi dintre cinefili ce vor fi sigur încântaţi de experienţa vizuală deosebită capabilă să stârnească curiozitatea pentru un univers de senzaţii culinare deosebite.

Filmul nu e perfect, are defectul unei părţi mijlocii cam lipsită de imaginaţie. Din fericire, turul de forţă de pe final te face să uiţi totul, mai ales după magnifica revelaţie sentimentală a atât de înspăimântătorului critic Anton Ego.

Copilaşilor le pot spune că filmul se merită văzut pentru că e amuzant şi deloc plictisitor. Animaţia este ireproşabilă, personajele bine realizate, credibile şi cu mult suflet, dialogurile sunt isteţe iar acţiunea e câteodată o cascadă de întâmplări ce te lasă cu sufletul la gură.

Cei mai mari o să descopere cu siguranţă destule nuanţe şi subtilităţi neaşteptate de la un film de animaţie computerizată. Îl recomand fără rezervă, poate cel mai bun film al genului.

Subtitrare aici (RegieLive)


P.S.

Scurtmetrajul “Lifted” nominalizat la Oscar, este mica bijuterie ce vine la pachet cu Ratatouille. Filmuleţul e haios, dar e strivit repede de ceea ce urmează... şi puţin o să îşi mai aducă aminte de el. Poate şi de asta Ratatouille este în umila mea părere, primul căştigător sigur al Oscarurilor de la anul. Cel puţin pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie!


3 comentarii:

Anonim spunea...

ce superb a fost filmul! animatie de cea mai buna calitate, mai ales la faza cand soricelul a ajuns prima data in bucatarie si incerca sa evite toate pericolele. a avut parti comice foarte bune la care am ras din tot sufletul. categoric un film pe care as vrea sa`l revad mai incolo.

Anonim spunea...

Salve
Imi pare rau, dar nu mi-a placut deloc. Animatia nu conteaza la mine, dar la ei a fost totul. Povestea aia sta in bete! Numai daca observati cat de aleatoriu e impartit accentul frantuzesc!
M-a iritat imbecilismul pixar-Disney-whatever.Daca vreti desene ca lumea, uitati-va la anime.

danezia spunea...

De unde totusi sa ceri poveste la un film pentru copilasi.

Intradevar, ai remarcat o chestie ce mi s-a parut si mie foarte dubioasa. Eroul principal are accent american... mai mult decat era necesar, poate ca au facut lucrul asta doar ca specatatorul mediu din state sa aiba cu cine sa se identifice...

nah... sobolan...

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.