The Simpsons Movie (Simpsonii – filmul / Familia Simpson – filmul ) -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

20 noiembrie, 2007

The Simpsons Movie (Simpsonii – filmul / Familia Simpson – filmul ) -8/10

Familia Simpson nu se reinventează pentru marele ecran și nu ne surprinde cu nimic nou. Din fericire filmul, deși doar combină cele mai memorabile teme ale seriei, e un festival de răsete, plin de glume de tot felul… de la cele mai simple până la istețe ironii.


USA/ Engleza/ min 87

The Simpsons Movie e un rezumat fericit al celor aproape 20 de ani de existență a serialului TV, și deși are aproape o oră și jumătate pare la fel de cursiv și de captivant ca și oricare dintre episoadele geniale ale seriei. Dar poate cel mai important filmul e distractiv și capabil să încânte pe toată lumea.

Dincolo de răsete, există și căteva părți mai serioase și emoționante ce leagă destul de bine povestea și care în acelaşi timp transformă personajele din simple caricaturizări stereotipice ale societăţii americane în entitaţi umane, de care te poti atașa și cu care te poți identifica.

Firul principal al poveștii, ce urmărește urmările unei catastrofe ecologice provocate de ignoranța lui Homer, e în sine un exemplu al atenției și echilibrului… cu care se poate râde de orice : )). Dincolo de a fi o predică ecologistă, ea își transmite mesajul ironizând în stânga și în dreapta, reușind să ne distreze pe cât să ne pune câteodată și pe gânduri.

În rezumat, un film de văzut… una din rarele ocazii când adaptarea cinematografică a unui serial TV chiar merită timpul şi banii. Genul de film pe care îl poți vedea oricând cu oricine și care să fie la fel de distractiv şi la a treia vizionare.

Subtitrare aici (RegieLive)


3 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am avut aceeasi senzatie, pare un episod mai lung al serialului, nu ceva de sine statator. Are replici sprintene, iar unele chiar memorabile.

danezia spunea...

multumesc de aprobare.. chiar aveam nevoie de ea, mai ales ca din nefericire am tot mai putin timp de filme, cronici şi blogging.

P.S. bine ca am rescris cateva fraze... ce au ajuns intr-o forma ilogica in review.

Anonim spunea...

nu m`a prea innebunit, l`am vazut de 2 ori. sunt o mare fana simpsons, am vazut toate episoadele, de mai multe ori si ma asteptam la ceva mai indraznet de la acest film. faza cu spiderpig a fost cea mai seaca.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.