Knocked Up (Un pic insarcinata) - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

07 iunie, 2007

Knocked Up (Un pic insarcinata) - 7/10

Filmul asta nu e nici pe departe atât de amuzant pe cât i s-a dus vorba. O fi el distractiv, drăguţ... romantic, plin de glume idiote şi ciudate, sincer şi şocant in această mică lecţie despre realitate dar în nici un caz nu e de top 250 IMDB. Însă e totuşi cea mai onestă comedie romantică pe care am văzut-o... err... vreodată, în pofida premisei de neconceput.

USA/ Engleza/ min 129 (premiera in Ro: 5 oct. 2007)

Desigur că numai în filme o femeie nemaipomenit de frumoasă, independentă şi care stă sigură pe picioarele ei poate să rămână însărcinată cu un specia cea mai joasă de bărbat şi să decidă să păstreze copilul în pofida riscului de a îşi distruge o extrem de interesantă carieră ... err... sigur că da...

Cu toate astea „Knocked Up” evită cu iscusinţă să se avânte prea mult în lecţii de morală şi în discursuri conservatoare „pro life” chiar datorită nepotrivirii majore dintre Ben (Seth Rogen) şi Alinson (Katherine Heigl) un cuplu departe de a fi perfect. Cu toate astea nu povestea celor doi creează cele mai interesante şi delicioase momente ci o serie aproape nesfârşită de personaje secundare ce mai şterg din impresia unui film cam lunguţ...

În pofida intenţiilor bune şi a unei agende oneste, filmul ăsta ar fi cam interzis minorilor, datorită unor scene cam explicite şi a deselor referinţe şi scene cu consum de droguri... recreative... (de mare risc in Ro) păcat.

Şi dacă tot vorbim de referinţe, orice critic de film o să fie încântat de multitudinea de aluzii ironice şi isteţe la adresa „culturii de masă”. Dar ce te faci când nici măcar o sală de cinematograf american nu râde la ele ci preferă mai mult arsenalul de glume necoapte?

Aşa că fiţi pregătiţi... „Knocked Up” în pofida înjurăturilor, personajelor ciudate şi ratingului de R... e doar o comedie romantică neconvenţională cu destul de multe elemente de dramă. Nu o să râdeţi în hohote... pentru că maşina cinică de vise a Hollywood-ului e hotărâtă de data astă să vă atingă la sufleţel.

Subtitrare aici (RegieLive)


4 comentarii:

Anonim spunea...

e cam stupida si ideea in sine. adica 2 oameni necunoscuti fac sex neprotejat...acuma ok, tipul e un idiot, n`ai ce te astepta de la el, dar femeia din film nu e genul care sa faca sex asa aiurea. iti dai seama ca daca facea un avort se termina filmul dupa 10 min. o sa ma duc sa`l vad cand vine la cinema, sper sa nu fie ceva gen "the break-up" care am crezut ca e comic si de fapt a fost super deprimant sa vad 2 oameni cum se cearta non stop 2 ore.

danezia spunea...

Eh... nu face avort pentru ca e vorba de SUA... si asta e un subiect tabu pentru un blockbuster.

Oricum filmul nu e deprimant, pentru ca astia incearca sa faca lucrurile sa mearga... o sa se si certe putin... dar prietenii idioti ai idiotului... fac sarea si piperul.

Anonim spunea...

In mod normal evit filmele din categoria "comedii romantice" pe cat posibil pentru ca in general sunt foarte, foarte slabe, dar "Knocked up" a fost un pic altfel, cu glume ceva mai "sarate" si subtile si cu o atmosfera si poveste daca nu complet realiste, nici foarte, foarte departe. Ca sa nu mai spun ca montajul final e e foarte reusit si chiar...indraznesc sa spun, dragut.

Anonim spunea...

Un film de toata jena, in care o femeie frumoasa si talentata da dovada de cea mai mare prostie culcandu-se cu cea mai joasa spete de "barbat". Un actor dezgustator, cu un personaj care te scarbeste ink de la prima scena. Pana la sfarsit, reuseste sa provoace doar greata.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.