Ocean's Thirteen (Ocean's Thirteen - Acum sunt 13 * !?) - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 iunie, 2007

Ocean's Thirteen (Ocean's Thirteen - Acum sunt 13 * !?) - 8/10

Phew... intr-un final o continuare care să merite a fi văzută. Cu mult peste Ocean's Twelve, 13 nu reuşeşte totuşi să ofere satisfacţii pe măsura primului film al seriei pur si simplu pentru că ştim deja la ce să ne aşteptăm: Clooney şi băieţii lui o să dea o altă mare lovitură plină de suspans, imaginaţie, isteţime şi umor.

USA/ Engleza, Spaniolă, Chineză/ min. 122

Sincer mă aşteptam ca „geniile” de la Hollywood să o dea în bară cu încă o continuare mediocră: Spiderman 3 şi Shrek the Third au fost cele mai proaste filme din respectivele serii, în timp ce POTC: AWE a reuşit cu un buget enorm să fie doar marginal superior Piraţilor 2 (DMC). În asemenea condiţii faptul că Ocean's Thirteen e un film distractiv şi plăcut de urmărit e o realizare măreaţă.

Distribuţia e stelară, gaşca e din nou pusă pe treabă iar Al Pacino în rolul patronului diabolic ce rămâne cu buza umflată... aduce puţin din stilul şi nostalgia filmelor din era de aur a blockbusterelor. (iar cel de-al 13lea membru... Terry Benedict, cel care fusese victima în primul film, complică la fel de plăcut lucrurile).

Nu încerca să urmăreşti prea atent povestea pentru că sigur o să rămâi undeva în ceaţa, şi nu îţi fă griji atunci când e posibil să nu mai înţelegi nimic... scenariul o să îşi facă până la urmă treaba în mod coerent şi o să îţi explice tot. Trebuie doar să te relaxezi şi să curgi alături de poveste... filmul e distractiv, te destinde uşor şi îţi dă destule ocazii pentru a zâmbi şi a te simţi bine.

În schimb nu mi-a plăcut planul excesiv de meticulos şi încurcat al „jafului”, (a cam scăpat de sub control demonul fanteziei) iar faptul că totul merge (în mare parte) plictisitor şi previzibil face ca punctul culminant să nu fie capabil să ridice prea mult adrenalina. În plus ultra-idealizarea Las Vegas-ului în culori spectaculoase şi imagini uimitoare se face ascunzând sub covoraş toate lucrurilor urâte ce fac ca acest oraş să distrugă vise în loc să le împlinească.

Ce m-a încântat a fost faptul că totul în acest film pare să meargă ca uns şi lipsit de orice aparent efort. Povestea curge cu uşurinţă, starurile sunt tare departe de infatuarea din realitatea cotidiană (sunt simpatice...), scenele de acţiune sunt superbe, iar umorul e de cea mai bună calitate. Spectacol, distracţie şi relaxare pură. Un film mai mult decât ok...

Subtitrare aici (Regie Live)


2 comentarii:

Raluk spunea...

hihihi, si eu tot asa am zis. Finally, o continuare care merita vazuta. Eu insa am fost mai exigenta - sau, sa zic, mai carcotasa - si i-am dat un 6.5. Ceea ce este mult pentru grila mea. Iata pe aici si http://blog.raluk.ro/2007/07/oceans-13-au-mai-imbatranit-baietii.html

Anonim spunea...

Vad ca te tii binisor mai deanezule ! Tine-o tot aja !

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.