Little Children (Copii mici) - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 ianuarie, 2007

Little Children (Copii mici) - 7/10

"O noua privire curiosa asupra lumii pline de aparente (si ciudatenii) din suburbiile americane, ce aduce totusi prea mult a American Beauty si prea putin a ceva cu adevarat original"

USA/ Engleza/ min 131

Synopsis aici

Insa chiar mai grav, au fost destule momente in film care tipau pur si simplu a „Neveste Disperate”, iar spre final aceasta lunga melodrama tinde sa plictiseasca prin ritmul ei de melc, si pana la urma adunand cap la cap povestea nu poti decat sa ridici usor spranceana in semn de suspiciune.

Cu toate astea filmul asta e unul destul de serios si se ocupa destul de bine de felul in care ne judecam pe noi insine dar... si pe cei care ne inconjoara. Apoi abordeaza cateva teme sensibile cu destul curaj, si o sa reuseasca sa te puna pe ganduri mai ales atunci cand in unele momente ficare dintre noi, o sa reusim sa ne identificam cu stangacia personajelor de pe ecran (sau cu orice altceva).

In definitiv, oricat de entuziasti ar fi criticii de peste ocean, asta nu a fost un film care sa imi placa in mod deosebit sau pe care sa il pot recomanda cuiva. E pur si simplu despre o lume ce pare inca departe de cea pe care o cunoastem noi. Si poate ca e mai bine ca in vietile noastre exista probleme si provocari cu mult mai dure palpitante si palpabile.. decat cele ce afecteaza destinul americanului mediu.

Cu toate astea sunt forta sa recunosc ca au fost anumite momente de o impresionanta finete artistica in toata invalmaseala de ciudatenii, excese si personaje infestate de defecte... mie unul mi-a placut succesiunea de evenimente ce se invart in jurul ploii de vara ce reuseste sa „uneasca destinele” pesonajelor jucate admirabil de Kate Winslet, Patrick Wilson... aproape ca simti innebunitoarea caldura umeda ce precede o electrizanta furtuna (foarte bun materialul vizual).

Subtitrare aici

... ahh.... filmul e tare departe de imaginea pe care ti-o da trailerul... goddamn, that's a bad one!


Un comentariu:

Raluk spunea...

Danezia, nu prea sunt obisnuita sa dam note atat de diferite. Este posibil ori ca eu sa fi fost prea entuziasmata de Little children, ori ca tu sa nu fi avut suficienta rabdare cand l-ai vazut si sa fi pierdut din vedere finalul psihologic. Oricum, uite ce am spus si eu despre Little children

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.