X-man The Last Stand (X-man 3; X3; X-man III) 6/10 (It will disappoint many fans!) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

28 mai, 2006

X-man The Last Stand (X-man 3; X3; X-man III) 6/10 (It will disappoint many fans!)

„Daca asta nu e ultimul film al seriei X-man, atunci realizatorii lui X-man 4 vor avea mari probleme, nu de alta dar orgia distrugerii pare sa nu ierte pe multi dintre eroii atat de cunoscuti tuturor. Un excelent film de actiune, ce inghesuie efecte speciale si scenele de lupta in detrimentul unui fir logic si coerent al povestii, si care pare ca a fost facut pe fuga” DANEZIA

USA(20th Century Fox- release 20th Century Fox)/Engleza/ min 104

Gen: Actiune, Aventura, SF.
(in Romania sub numele de „X-men Ultima infruntare” (!?) din 26.05.2006)

Nu oi fi eu mare cunoscator al seriei X-man, insa acum ceva ani devoram in nestire episoadele din desenul animat, nici un mare fan dar nici un necunoscator al persoajelor create de Marvel comics (ma pot considera obiectiv : ). Nu tin minte mai nimic din primele doua pelicule ale trilogiei X-man, insa se pare ca nu este nevoi e sa cunosti mare lucru, caci ritmul infernal si frecventa impresionanta cu care apar si dispar personaje in X-man 3, nu te lasa sa faci mare lucru inafara de a privi avalansa de efecte speciale si de scene de lupta.

Din primul si pana in ultimul minut, se intampla atatea lucruri care sa iti atraga atentia si sa te tina in suspans, si nu exista nici macar un moment in care tempoul povestii sa scada in nici un fel. Asta si poate pentru ca in mai mult de o ora si jumatate de film sunt inghesuite elemente din care ar fi iesit pe putin alte 3 productii.

Ca sa nu dezvalui prea multe o sa spun ca filmul urmareste aparitia unui medicament ce poate „vindeca” toate mutatiile, ce divide in doua lumea mutantilor (intre cei ce vor sa fie vindecati si cei care cred ca sunt exterminati de rasa umana), Magneto profita de ocazie si reusesete sa atraga de partea lui o mare parte a mutantilor => un razboi impotriva omenirii si o ultima lupta Magneto vs X-man, daca la asta mai adaugam si ridicarea celui mai puternic mutant „Phoenix” o arma suprema ce este ravnita de ambele tabere insa a carei putere nu poate fi sub nici o forma controlata, rezulta o poveste destul de ingramadita (si am amintit doar ideile principale ale filmului).

Materialul pe care e bazat filmul este foarte bun si banuiesc ca daca ar fi lipsit problemele de productie si amenintarea lui „Superman returns” lucrurile ar fi putut lua o alta intorsatura si filmul ar fi fost comparabil cu „Batman Begins”. Asa ai momente foarte bune, ce sunt urmate de scene ce pot fi categorisite cu blandete ca jenante.

In mare parte, vina in apartine regizorului Brett Ratner, care a inghesuit totul la un loc, si a sacrificat mare parte din temele centrale ale seriei: discriminarea, alienarea, responsabilitatea fata de putere, coexistenta si probleme socio-politice generate de aceasta cat si orice incercare de a dezvolta personajele si a relatiilor dintre ele, in favoarea actiunii pure.

Rezultatul este un excelent film de actiune plin de senzationale efecte speciale, insa care din punct de vedere artistic este cel mai prost al trilogiei (fiind si plin de erori de productie).

Recomandat tuturor celor care vor sa vada 1 ora si 44 de minute de distractie, insa o avertizare pentru fani..., multi dintre eroii vostrii preferati vor muri inutil si in situatii fara mare importanta pentru firul central al povestii. Sorry kids!

P.S. este foarte amuzant sa descoperi cate mutatii penibile au mai nascocit realizatorii, si cati mutanti nu au nici o alta putere supranaturala decat aia de a muri in situatii cat mai cretine.

.... ahh..., uite-l si pe baiatul aviar : ), acum se fac testele rapide, il cauta de H5N1, da el nu vrea sa ia Tamiflu. Mama ei de carantina aviara... : (

3 comentarii:

danezia spunea...

107 milioane de $, incasari in prima saptamana!!!!!!

Cele 210 milioane investite in acet film vor fi usor recuperate.
Se pare ca sunt destui fani X-man pe acolo : )

Unknown spunea...

Eu am vazut varianta "filamata-in-cinema", dar pot sa spun ca mi-a placut mult, mai ales m-a uimit finalul "relatiei" Wolverine-Jean Grey...
Oricum, au ramas mult prea putini mutanti pana la urma... :-<

danezia spunea...

Ciudat e ca finalul este deschis..., ar mai lasa posibilitatea inca a unui film..., insa nu prea mai ai cu cine.

raman la ideea initiala.., cam inghesuit.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.