(TV/DVD) Flight 93 2/10 (patriotic=pointless?) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

05 mai, 2006

(TV/DVD) Flight 93 2/10 (patriotic=pointless?)

USA (FOX televizion)/Engleza-araba/120min

Gen: Drama (TV)/Istoric

!!Nota: a nu se confunda cu „United 93”!!

„sansele de a face un film prost, pornind de la spectaculosul scenariu al atacurilor teroriste de la 11 septembrie si beneficiind de uriasul potential emotional al acelor evenimente, sunt destul de reduse....., insa Flight 93 reuseste ... Bravo!” DANEZIA

In mod ciudat anul 2006 este scena unei anomalii, aparitia primelor filme bazate pe evenimentele de la 11 septembrie..., Flight 93 si United 93..., ambele cu acelasi subiect, povestea celui de-al patrulea avion deturnat de teroristi si care nu si-a mai atins tinta.

Avand in vedere ca producatorii sunt deja infama televiziune FOX, pentru care obiectivitatea si impartialitatea sunt niste cuvinte necunoscute te astepti la o productie facuta pe placul Americii republicane..., si din nefericire chiar de asta ai parte.

Pentru inceput filmul nu reuseste sa redea impresia si sentimentele pe care le-am avut in acea fatidica zi de septembrie asta pentru ca este curios de distant si marcat de episoade lungi in care actorii is joaca prost rolurile. Cat despre relatarea celor intamplate in avion..., toate dubiile: crampeie de convorbiri telefonice nu sunt o baza solida pentru o reconstituire cu palide tentatii de veridicitate.

Nu pot fi de acord nici cu prezentarea autoritatilor, care par calme si in controlul situatiei, cum nu mi-a placut si muzica de fundal (cu adevarat penibila), si faptul ca toate familiile aveau grija de bebelusi sau copii mici(inteleg ideea "life goes on" dar nu e cumva cam fortata?). (intr-o scena cretina toti cei trei membrii ai unei familii tin cate un bebe in brate).

Si totusi de ce 2 puncte? Si asta unui film candidat la infamele „null points”.

Pentru ca este primul dintr-o avalanse de filme pe tema 9/11 cu care o sa fim bombardati de acum inainte...., iti trebuie curaj ca sa fii primul care sparge gheata, chiar daca esuezi.

DE EVITAT!

P.S. sincer nu cred ca daca faci un film de televiziune trebuie sa il faci si prost. Dovada excelentul documentar pe care l-am vazut recent pe Discovery si care avea acelasi subiect. Mai ramane sa vedem cum va fi atat de laudatul „United 93”

2 comentarii:

Anonymous spunea...

www.prisonplanet.com/articles/may2006/040506admitsdefeat.htm

Universal Admits Defeat, Removes Flight 93 Forum

danezia spunea...

Din nefericire..., postasei prima oara bine, autorii articolului au facut confuzia intre "United 93" si "Flight 93"...

Poate confuzia generala paote fi explicata si prin faptul ca "United 93" mai este distribuit si cu titlul de "Flight 93" (exact la fel cu cel al filmului de televiziune facut de FOX).

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.