Over the Hedge 9/10 (Wonderful, got to see it!) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

24 mai, 2006

Over the Hedge 9/10 (Wonderful, got to see it!)

„O surpriza extrem de placuta, un film de animatie care ridica mult standardele la categoria filme de familie, o excelenta comedie ce beneficiaza de o grafica superba si de vocile si talentul unor actori de prima marime. Un film extrem de distractiv si cu un mesaj pe placul meu. Bravo!” DANEZIA

USA(DreamWorks SKG – release UIP)/Engleza/ min 83

Gen: Animatie, Comedie, Familie.

(in Romania sub numele de „Peste tufis” (!?) din 14.07.2006)Dupa mine acest film de animatie computerizata s-ar clasa in topul celor mai bune realizari de acest gen pe locul doi, sub Shrek insa cu mult deasupra Ice Age. E extrem de amuzant, are o poveste decenta in spate si un mesaj referitor la rasa umana ce e clar, fara a fi neaparat nesuferit de moralizator.

Lasand prostiile deoparte, asta e povestea: E primavara si animalele se trezesc din hibernare, ratonul RJ (Bruce Willis) manat de foame face greseala de a incerca sa fure din mancarea ursului, si manat de lacomie face o prostie uriasa. Singurul lucru care il poate salva de o moarte sigura sub ghearele ursului este sa recupereze totul..., si asta inseamna sa fure si mai multa mancare si asta foarte repede. Norocul sau este ca da peste un grup de animale de padure cam naive ce s-au trezit peste noapte cu un vecin deosebit: O uriasa suburbie!

Desi adresat copiilor acest film este la fel de interesant si de amuzant pentru toate varstele, umorul este de calitate si valorile promovate de acest film sunt dintre cele mai bune. Desigur ca se vorbeste despre familie, onestitate, sinceritate, curaj si restul lucrurilor dragalase si bune care de la o anumita varsta iti provoaca greata, insa ambalajul este irezistibil, si parafrazand filmul „daca ceva este atat de amuzant si distractiv cum poate sa iti fac rau?”. Eu unul am capatat imunitate la astfel de „otravuri” insa cred ca mintile tinere si influentabile vor cadea usor sub vraja acestui film si vor putea invata multe lucruri bune. (Yak...!)

Daca vorbin de animatie..., nu cred sa mai fi vazut asa ceva, grafica tinde spre realism insa incearca foarte mult sa nu imite prea tare realitatea, e luminoasa si cu o deosebita putere vizuala iar scenele dinamice sunt cele mai bune de pana acum. Nu pot decat sa fiu multumit caci din punct de vedere tehnic totul este perfect.

Scenariu nu debordeaza de originalitate si nu e plin de multe surprize, la urma urmelor e un film adresat copiilor (inclusiv celui din fiecare). Insa neajusurile sunt contrabalansate de o energie nebuneasca si un umor deosebit.

Vocile actorilor sunt extrem de bine alese si animalele sunt jucate atat de bine incat pentru nici un moment nu simti personalitatea umana din spatele microfonului. E primul film de animatie in care nu reusesc sa ghicesc actorii din spatele vocilor, iar asta e un lucru extraordinar, asigura o imersiune perfecta.

Singurul punct in minus se datoreaza unei suparatoare senzatii de deja-vu pe care mi-au provocat-o unele scene. Poate putina lipsa de imaginatie a realizatorilor, nu stiu...!

De vazut, il recomand cu caldura tuturor, se merita fiecare banut..., Nu vedeti porcaria aia de „Codul lui Da Vinci” si bucurati-va de una dintre cele mai placute si amuzante pelicule ale anului!

BRAVO DREAMWORKS!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu chiar nu inteleg de ce lumea nu vine pe blogul tau! Mie sincer mi se pare cel mai bun blog de filme romanesc! Nici nu sunt prea mmulte din pacate, dar macar tu mai adaugi review-uri din cand in cand !

Trebuie sa iti faci ceva reclama omule! Ca altfel poate o sa incepi sa crezi ca nimanui nu ii pasa de blogul asta si o sa il inchizi! (please no) Ideea blogului e prea buna insa nu ai vizitatori! Nu stiu ce sa cred!

Notele date de tine la filme au fost cam intotdeauna apropiate de gustul meu! Si cu siguranta o sa ma duc acum sa vad filmul asta de animatie ! :P See you!

danezia spunea...

mersi foarte mult de apreciere..., nu sunt genul de om care sa stie sa isi fac reclama.

ma bazez mai mult pe faptul ca daca sunt oameni carora sa le placa ideea blogului, o sa dea mai departe adresa si tot asa... eu unul o sa continui sa perseverez.

Promit ca nu o sa ma plictisesc foarte repede de el..., insa din nefericire o sa iau o vacanta prelungita dupa 1 iulie..., cam pana prin octombrie.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.