Mission Impossible 3 (M:I:III) 6/10 (The Running Tom) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 mai, 2006

Mission Impossible 3 (M:I:III) 6/10 (The Running Tom)

USA( C/W Productions- release Paramount Pictures )/Engleza/ 126 min

Gen: Actiune/Aventura/SF : ))
(in Romania sub numele de “Misiune: Imposibila III” din 05.05.2006)

„cel mai bun film al seriei Misiune Imposibila, o amestecatura ciudata intre scene excelente de actiune si momente cel putin penibile, o franciza proasta salvata de o combinatie improbabila de scenariu decent, regie inspirata si cateva roluri jucate exceptional” DANEZIA

Poate numeroasele momente in care Tom Cruise alearga (stilul Forest Gump) in filmul asta si caracterul improbabil al numeroaselor scene de actiune sunt doua dintre lucrurile pentru care o sa tin minte acest film.

Oare ar fi trebuit ca pelicula sa se cheme „Mission Improbable” nu stiu..., insa un lucru e sigur m-am plictisit enorm si am asteptat cu nerabdare trecerea celor peste 2 ore. Vestea buna e ca sunt in minoritate, deoarece 99% dintre voi vor descoperi in M:I:III un film incitant cu mult superior celor doua pelicule anterioare ale seriei.

De ce m-am plicitisit...., pentru ca scenariul este simplu (insa bine scris si lipsit de probleme), pentru ca nu ma impresioneaza prea tare urmaririle cu elicoptere printr-un parc de turbine eoliene, sariturile de pe cladiri ce sfideaza comprehensibilul si cam tot bagajul de actiune putin credibila dar extrem de spectaculoasa si efecte speciale ale filmului. Apoi e dificil sa urmaresti o poveste ce nu te surprinde in nici un moment, si nu in ultimul rand pentru ca personajul principal este jucat de un Tom Cruise rigid si lipsit de expresivitate.

Ce salveaza filmul si il face unul pe care sa il recomand cu placere este regia exceptionala a lui J.J. Abrams (elemente din LOST si ALIAS sunt la tot pasul!), si persoajele secundare aici remarcand din nou prestatia lui Philip Seymour Hoffman (jucand nemaipomenit rolul traficantului de arme Owen Davian).

In rest ce sa zic...., scenele de actiune sunt extrem de bine realizate si te poarta din Berlin, la Vatican si apoi catre un uluitor Shanghai intr-un excelent film de actiune, cu mult peste media genului insa mult prea lung si prea simplu pentru a ma multumi.

De vazut!... 10/10 la capitolul actiune si distractie...., insa nu te astepta la nimic mai mult.

Un comentariu:

danezia spunea...

Daca stie careva cum se cheama autostrada aia din film (suspendata peste apa) unde are loc ambuscada?, sau macar pe unde este.. banuiesc ca trebuie sa fie prin Florida sau undeva prin sudul SUA (la golful Mexic)..

Ideas anywone?

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.