(1959) Some Like it Hot (Unora le place jazz-ul) - 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

31 martie, 2009

(1959) Some Like it Hot (Unora le place jazz-ul) - 10/10

Relatia dintre frumusetea actritei in rol principal si calitatea unui film e de obicei invers proportionala... dar nu si in clasicul "Some Like it Hot" acolo unde Marilyn Monroe are parte de un rol pe masura, ca unul dintre varfurile unui triunghi romantic-comic de pomina completat cu atata umor de Tony Curtis si Jack Lemmon.
Nu ai nevoie de cine stie ce scenariu complicat plin de filozofii complexe asupra universului si a vietii ca sa faci un film clasic care sa dainuie peste decenii..., e destul sa ai destul umor si curaj pentru a spune o poveste simpla despre cinism, dragoste si supravietuire care sa contina: 2 travestiti de nevoie, caricaturi de mafioti, politisti si milionari, jazz, multe fete si o blonda trasnet.

Rezultatul e o comedie spumoasa... asa cum nu se mai fac in ziua de astazi (si nu o sa se mai faca niciodata... cred), insa si un film inteligent plin de imaginatie si tupeu care sa atinga (fara a deranja sau aprofunda prea mult) cateva idei ce pot parea si astazi extrem de provocatoare pentru o parte din semenii nostrii.

Rasete si distractie garantata... by Danezia

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.