Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar ) - 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 februarie, 2009

Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar ) - 10/10

O poveste de Bollywood, filmată în India cu distributie, coloana sonora si tematici 100% locale adaptata cu gust şi inventivitate de britanici... finanţată de americani şi pe gustul unei intregi planete... cred ca de abia asta se cheama Globalizarea culturii, si sincer sa fiu IMI PLACE LA NEBUNIE
Pentru puţinii cititori ce inca nu au vazut "Slumdog" victoria zdrobitoare la Oscaruri ar trebui sa fie argumentul suprem in favoarea vizionarii acestui film, si daca asta nu e destul... o sa mai ofer si eu cateva argumente. O sa evit sa vorbesc prea multe despre film totuşi... cu cat stiti mai putin, cu atat o sa va placa mai mult.

1. Danny Boyle - Trainspotting, 28 Days Later... mai trebuie sa mai spun altceva? Acest regizor nu are cum sa te dezamageasca si filmele lui sunt deopotriva captivante si pline de inovatie. Aşa e si Slumdog... droaia de premii nu trebuie sa va sperie... filmul nu e simandicos ci dimpotriva plin de viata, distractiv... direct, deseori brutal.... dar in nici o secunda plictisitor.

2. India - fascinati de aceasta tara misterioasa? Poate ca e timpul pentru o doza de realitate: o radiografie de sus pana jos, de la mahalale si saracia lucie pana la varful piramidei si cea mai opulenta bogatie... de la analfabetism la era informatiei, de la catune la giganticele metropole ticsite de oameni. O mare de oameni... de vise ce va fi cucerita de aceasta poveste remarcabila ce poate suferi o comparatie cu cea a Cenusaresei.

3. Lumini si sunete - fiecare cadru e genial... o adevarata opera de arta, o capodopera in sine... la fel ca si coloana sonora. Muzica e atat de antrenanta incat am stat cu sufletul la gura vizionanad acest film, temandu-ma ca totul sa nu degenereze intr-o orgie de dans (tipic indiana) care sa rupa realismul filmului.

4. Povestea -Daca e sa sapi la baza, scenariul porneste de la o idee ce pana la urma ne este tuturor familiara... insa ceea ce se construieste pe acest schelet e nemaipomenit. Intrebarile de la "vrei sa fii miliardar" sunt doar liantul ce creaza un fir narativ din o succesiune de povesti ce te ajuta sa intelegi o poveste de dragoste... si o tara.

Aşa ca... fuguta la cinema, magazin sau download... se merita orice o sa alegeti!

P.S.

Si totusi se danseaza in filmul asta... si e pentru prima oara cand chestia asta nu mi se pare penibila intr-un film indian!

7 comentarii:

Unknown spunea...

Bine ai revenit!!! Astept noi indicatii si comenturi la filme.

Unknown spunea...

Bine ai revenit!!! Astept noi indicatii si comenturi la filme..

Anonim spunea...

OMG!
Am crezut ca ai disparut de tot din blogosfera!
Merci de lamuriri..poate asa mai vad si eun un film ceva :)
sor'ta

Anonim spunea...

Salut.

Ti-am trimis mai demult un mail si nu mi-ai raspuns. Mailul a fost trimis pe adresa de mail publicate pe blog.

Daca nu l-ai primit sau daca nu folosesti respectiva adresa te rog da-mi un mail la florian.nicolae@filmetari.com

Anonim spunea...

Si mie mi-a placut mult mult mult de tot Slumdog Millionaire si m-am bucurat foarte mult ca a primit premiul Oscar. Imi doream din tot sufletul.

Anonim spunea...

Merci de review

Anonim spunea...

Este un film super, eu chiar zilele astea l-am vazut (pentru cei care vor sa il vada il gasesc pe radiofly sau cam asa ceva) nu ma asteptam sa fie asa bun.Isi merita pe deplin oscarurile luate

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.