The Incredible Hulk (Incredibilul Hulk) – 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 iunie, 2008

The Incredible Hulk (Incredibilul Hulk) – 6/10

În această versiune Hulk are grijă să ne distreze distrugând o fabrică de răcoritoare din Brazilia, tot felul de echipamente militare pe pajiştea unui colegiu şi nenumărate alte chestii de prin New York… din păcate extravagantele efecte speciale nu pot masca faptul că violenţa devine la un moment chiar plictisitoare, şi până la urmă filmul reuşeşte să nu lase nimic memorabil în urmă.

USA/ Engleza/ min 114


The Incredible Hulk e un blockbuster sincer… fără pretenţii artistice… plin de acţiune, explozii, gălăgie şi cafteală cât cuprinde. Şi totuşi filmul acesta începe promiţător: Bruce Banner (un Edward Norton… cât se poate de bun) se ascunde de armată într-una din infamele favele din Rio de Janeiro. Aici învaţă să îşi controleze furia… şi îşi câstigă existenţă lucrând într-o fabrică de răcoritoare.

Un banal incident industrial… şi avem parte de o replică cu adevărat memorabilă din partea generalului „Thunderbolt”:

“Get our agents to look for a white man in that bottling plant!”

Şi chiar dacă instrucţiunile nu erau cele mai potrivite (Brazilia e o ţară preponderent albă…), Bruce e găsit repede şi filmul face loc uneia dintre cele mai reuşite lupte… cu un Hulk în semiobscuritate, un monstru cu adevărat terifiant… ce face lucrurile foarte interesante.

Din păcate de aici lucrurile se duc la vale, pe măsură ce Bruce caută vindecarea… şi pe măsură ce luptele devin din ce în ce mai extravagante (şi avem parte din ce în ce mai puţină poveste).

O legătură romantică mai rece decât o zi geroasă de iarnă o să lase loc apoi unei extrem de lungi lupte finală ce nu o să te încălzească prea mult… toţi bănuim deja cine o să câştige, ne aşteptăm la asta şi totuşi producătorii ne dau lovitură după lovitură… şi distrugere după distrugere. E momentul în care ajungi să te uiţi insistent la ceas şi să îţi doreşti ca totul să se termine mai repede.

Nota 6 pentru performanţa uluitoare de a face din cafteală un lucru plictisitor. Nu mă aşteptam la artă… dar doream măcar ca o bătălie supremă între doi monştrii verzi, să nu mă facă să casc insistent.

Pe de altă parte îmi e greu să nu recomand filmul acesta oricui e interesat de o peliculă de acţiune care să relaxeze şi să distreze. (a se consuma împreună cu cantităţi industriale de popcorn şi răcoritoare… de preferat necontaminate)


Subtitrare aici (regieLive)


2 comentarii:

Anonim spunea...

Nici ca blockbuster n-o duce bine, nu cred ca va ajunge nici macar la 250 de milioane avand in vedere ce buget considerabil a detinut. Asa a "patit" si Printul Caspian.

Anonim spunea...

niciodata nu mi-a placut de el...insa, se pare ca are destui admiratori:P

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.