Hostel: part II (Hostel 2) – 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

23 iunie, 2007

Hostel: part II (Hostel 2) – 6/10

Cei care au zis că filmul ăsta e doar pornografie sadică au partea lor de dreptate: genul Horror este exploatat la limită pentru a ne satisface cele mai pretenţioase gusturi în materie de sânge şi violenţă... totul condimentat cu umor cinic şi întunecat. Şi pentru că e pr0n, Hostel II te plictiseşte de moarte atunci când lipseşte „acţiunea”.

USA/ Engleza, italiană, slovacă/ min 93 (in Ro. din 13.07.2007)

Felicitări 2bros şi Pukka pentru WP, o realizare demnă de remarcat. Realizatorii filmului ăsta chiar se bazau să atragă hoarde de curioşi prin cinematografe... Not any more!!! De data asta ţeapa a fost de partea lor. Partea bună e că WP e de NC-17, partea proastă e că filmul din cinematografe e de R... (o glumă proastă). Oricum dacă ar fi după mine oricine ar avea cheful şi curiozitatea să vadă o „sculă” tăiată pe viu şi aruncată apoi unui câine ar trebui lăsat în pace... dacă ţie nu îţi convine, închide ochii şi gata. Cei drept şi filmul asta chiar se chinuie c să te facă să închizi ochii dezgustat....

Din nefericire, atenţia acordată scenelor sângeroase nu se regăseşte deloc în restul filmului. Partea mediană, în care sunt introduse fetele noastre (Supermodelul, White Trash, The Girl next-door and the f@#ing Virgin Mary) e nemaipomenit de plictisitoare. Povestea se târâie atât de greu şi lipsită de suspans încât îţi vine să pui mâna pe drujbă şi secere.... şi să le termini tu pe repectivele creaturi insuportabile şi enervante.

Ce să mai zic de perspectiva poveştii din punctul de vedere al „criminalilor”. Premisă nemaipomenit de interesantă, realizare stângace... sare în ochi pur şi simplu scena licitaţiei (un adevărat eSlay, sau pur şi simplu o zi mai plină de transferuri în Hattrick). În Slovacia e zi, în SUA e zi, în Japonia e zi... pe cine naiba interesează fusurile orare atunci când vrei să faci un montaj de efect?

Şi totuşi filmul ăsta are şi punctele lui bune, Stuart şi Todd sunt două personaje interesante şi construcţia lor e subtilă şi inteligentă. Scenele de tortură sunt realizate cu imaginaţie şi sunt pe măsura aşteptărilor. Partea finală e dinamică şi plină de răsturnări de situatie... până la urmă un film decent, pe care pot să il recomand cu avertizările de rigoare.

Subtitrare aici (RegieLive)


12 comentarii:

Anonim spunea...

deci tin sa te contrazic cu ardoare... a fost mortal filmu... m-a lasat masca continuarea si ast cu nerabdare un hostel 3... a fost mai bun dekt primul zic eu dar nu cu mult... mie unu mi-a placut mult...

danezia spunea...

Si mie mi-a placut, in special sper final cand au inceput "torturile"

Dar ce te faci cu jumatatea aia plictistoare din film. Unde e suspansul?

Fiecare secunda de violenta sadica e geniala... dar filmul asta nu mai are nimic altceva de oferit.

Iar Hostel II e pr0n pentru ca singurul mod in care il pot recomanda e urmatorul: e tare filmul... sa vezi niste faze in el!!!

Anonim spunea...

have u died, or what?!!

Anonim spunea...

splendid filmul..nu se compara cu Saw.. superb .. si cel mai frumos la filmul asta e ca ai ce sa vezi in el .. si sunt unele scene unde pur si simplu iti pui mainile pe ochi ;) merita vazut

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

nu am vazut Hostel 2 dar l-am vazut pe primul si cu toate ca ideea filmului mi s-a parut foarte buna nu prea mi-a placut regia. Nu stiu parca prea multa brutalitate si prea multa vopsea rosie. Am luat filmul pt ca am vazut Tarantino pe coperta dvd-ului dar de fapt el doar participa la cateva efecte. am sa il iau si pe asta dar in general partea a doua e mereu mai slaba decat prima

Anonim spunea...

Nu mi s-a parut cine stie ce, daca prima parte a fost cu baieti a doua a fost cu fete, cam asta e ideea. Hostel 1 parca a avut mai mult suspans.

Raluk spunea...

Danezia darling, eu inteleg ca ai plecat in concediu. Dar chiar asa? Am inviat eu si ai fugit tu? :(( come back. Cititorii fideli te vor inapoi! Gimme a sign cand reinvii.

Vladimir spunea...

foarte tare blogu imi place,tine-o tot asa..acu copii hostel 2 sa vad care e treaba :D

Tix spunea...

Ai dreptate, Hostel nu e reusit in momentele fara actiune. Sadismul e o refulare a unora dintre noi ce sunt frustrati!

Class 1 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Interesant, dar nu cred ca este chiar de actualitate!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.