Bridge to Terabithia (Podul catre Terabithia) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 aprilie, 2007

Bridge to Terabithia (Podul catre Terabithia) -7/10

O poveste nemaipomenit de trista despre puterea prieteniei, ce încearcă din răsputeri sa arate ca adolescenţii de astăzi nu sunt doar nişte capete seci cu o viziune superficiala asupra vieţii. Partea nasoala e ca filmul are tocmai o astfel de viziune si se foloseşte de ceva trucuri ieftine pentru a-şi scoate mesajul din banalitate şi mediocritate.

USA/ Engleza/ min 95

E posibil ca trailerul o sa vă lase cu impresia că o să vedeţi o imitaţie ieftină după „Cronicile din Narnia” nimic mai departe de adevăr... cel mult avem parte de o versiune LITE a „Labirintului lui Pan” , aceeaşi idee (bună) puţin reciclată şi curăţată de sânge şi violenţă... astfel încât să fie accesibilă copiilor şi publicului în general înclinat spre filmele de familie. Personal mie nu îmi plac deloc astfel de încercări... chiar daca îmi aduc aminte de filmele pline de suflet ale celor de la Disney... de pe vremea când nu erau doar o corporaţie flămândă după profit.

În cazul de faţă povestea este cam artificială în realizare... AnnaSophia Robb şi Josh Hutcherson sunt totul... numai nu genul de copii paria. Sunt deştepţi, frumoşi...err.. sensibili şi o sa creeze tot felul de vise pline cu prostioare pentru toţi adolescenţii(le) ce o sa vadă filmul.

Ce-a dea treia problemă este ca filmul e banal şi prostuţ până la bomba lacrimogenă ce reuşeşte într-un final să transmită mesajul său despre frumuseţea prieteniei adevărate şi să dea semnificaţie şi adâncime titlului...

Numai bun de testat odraslele cam de la 12 ani in sus... daca vor înţelege vreo ceva din el şi nu vor adormi pe la jumătate... sincere felicitări!

Subtitrare aici


9 comentarii:

Anonim spunea...

Tocmai l-am vazut! Cum inca sunt "copil" ...sunt "fermecat". Cum insa consider filmele in care moare un personaj principal f. bune nu ma las influentat. Cum oare sa nu ma inclin cand am avut si eu excursii in "Copilarialand"? Nota 8.

Anonim spunea...

10/10 Poate sunt subiectiv dar vorbim dupa ce veti pierde pe cineva la care ati tinut mult .Atunci cand vei ramine sa traiesti in umbra lui "cum ar fi fost daca ? " Superba poveste, reusita ecranizarea . Un film care sa imi placa asa mult nu am mai vazut de la Calauza .

SeSey spunea...

Filmul a fost super, desi eu nu imi imaginam ca o sa se intapmple asa ceva ca fata o sa moara. Eu imi doresc sa se faca si partea a doua incare Jess gaseste in Terabithia o poarta a timplului si sa se intoarca in trecut sa o salveze pe Lessie. Filmul ar fi un suces garantat. Eu ii acord nota 9,50. Mie nu mia placut parte in care Lessie moare. Daca ar mai aparea si partea a doua va zic eu si oricare iar da nota 10. Garantat va zic eu.

Anonim spunea...

bun film dar sunt de aceeasi parere cu primi doi care au comentat filmu era mai tare daca la sfarsit Lessie aparea in film ca regina regatului. O nota de 9,50

Anonim spunea...

Un film la care te gandesti si a doua zi, si a treia, care iti schimba total starea din ziua respectiva, care te pune pe ganduri, este pt. mine un film bun.
8/10

Anonim spunea...

e minunat.n-am cuvinte.am 10 ani si chiar mi-a placut filmu'.ca idee e misto dar daca nu ar fi foat SF ar fi fost mai buna,dupa parerea mea.dar de fapt la asta se rezuma filmul.la imaginatie.la o lume fantastica.mi-a placut filmu' da' numa' pana cand a murit tipa aia.yo as fi spus ca cei doi s-au indragostit unu' de altu',ceva de genu' asta.

Anonim spunea...

intr-o dimineata in timp ce galopam pe canale am dat de filmu asta.cand am vazut titu' am zis ca poate e interesant,dar nu asa a fost.m-am plictisit enorm si tot nu puteam sa inteleg de ce se numeste filmu' podul catre terabithia,adica ce lagatura avea paraul ala.dupa parerea mea nu era asa de interesant.dar a inceput sa-mi placa filmu' dupa ce a murit fata aia,Leslie.atunci am inteles si titlul si mesaju' pe care vroia sa-l transmita filmu'.si pot sa zic ca eu chiar l-am inteles foarte bine pt. ca cunosc si yo pe cineva caruia i-a murit un prieten si a suferit foarte mult.da' oricum pana la sfarsit filmu'i varza

Anonim spunea...

hei tot yo sunt,si vreau sa-i spun ceva fetei de mai sus,silencio,sa sti ca dak s-ar fi indragostit unu' de altu ar fi fost si mai groaznic filmu'

Un Nume spunea...

frumos filmul... chiar m-a miscat.. avand in vedere ca l-am vazut dupa scoala.. dupa 7 ore de oboseala... si la momentul cand dintr-o cauza evidenta Leslie moare... pf... chiar nu am mai reusit sa fac nimic in ziua aia... nu stiu ce au inteles cei de mai sus dar titlul e foarte sugestiv... adica, daca ar fi fost un pod catre acel taram poate ca Leslie nu ar mai fi murit... asta ne demonstreaza faptul ca trebuie sa punem persoanele iubite pe prium loc... sa fim tot timpul aproape de ei si sa facem orice trebuie pentru a-i proteja! filmul afost foarte emotionant.. singurul la care am plans... de la mine are 9/10

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.