29 mai, 2006

A fost sau n-a fost (12:08 East of Bucharest)

Citeste cronica acestui film (dupa vizionare)... aici


Pentru un singur post..., o sa imi incalc propriile reguli si o sa spun cate ceva despre un film pe care nu l-am vazut insa care ma face sa ard de nerabdare....

Nu de alta dar nu in fiecare zi, un film care vorbeste despre orasul natal castiga doua premii la Cannes. Nu in fiecare zi un film cu un buget de 200.000 de dolari, un lung metraj de debut reuseste sa impresioneze atata lume, iar din review-urile pe care le-am citit cred ca regizorul Corneliu Porumboiu a dat lovitura.

Pare ciudat insa Vasluiul, arhetipul orasului de provincie in care niciodata nu se intampla nimic se dovedeste a fi o sursa atat de bogata pentru Corneliu Porumboiu, el fiind fundal si sursa nelimitata de personaje si situatii si pentru scurtmetrajele "O calatorie la oras" si "Visul lui Liviu".

Din auzite, filmul are la baza o emisiune de televiziune de acum 5 ani de zile (de pe TVV, televiziunea locala ce trebuie sa aiba vreo 15 ani de la prima emisie), in care se discuta daca a avut sau nu loc revolutia in oras. Proprietarul postului, invita la discutie un profesor de istorie si un pensionar..., in ceea ce este destinat sa devina una dintre secventele antologice ale cinematografiei romanesti. Si desi trateaza o tema serioasa, filmul reuseste sa fie o comedie reusita, ce a smuls hohote de ras din partea publicului si admiratia criticilor straini.

Un film care vorbeste despre oameni cu care ma pot identifica, de teme care m-au framantat si pe mine, si care satirizeaza cu un umor intepator lucruri atat de apropiate... totul plasat in decorul atat de familiar al orasului meu natal, nu poate decat sa imi starneasca curiozitatea.

Iar cu un asa afis..., Uauu! This feels like home, it hits really close!

Nu cred ca o sa am prea mari probleme in notarea filmului, am doar o singura dilema 9 sau 10?.

P.S. Pacat ca ultimul cinematograf din Vaslui a fost inchis anul asta...., sunt pe de o parte mandru de realizarea lui Cornel Porumboiu si pe de alta parte dezamagit de faptul ca putini dintre vasluieni vor apuca sa vada acest film. Ironic nu..., insa atat de specific micului municipiu capitala de judet de la confluenta Vasluietului cu Barladul.

Premiul Camera d'Or (pentru debut), si La Belle Europa Cinema (marele premiul al sectiunii Quinzane des Realisateurs).

Citeste tot articolul si Comentariile!

28 mai, 2006

X-man The Last Stand (X-man 3; X3; X-man III) 6/10 (It will disappoint many fans!)

„Daca asta nu e ultimul film al seriei X-man, atunci realizatorii lui X-man 4 vor avea mari probleme, nu de alta dar orgia distrugerii pare sa nu ierte pe multi dintre eroii atat de cunoscuti tuturor. Un excelent film de actiune, ce inghesuie efecte speciale si scenele de lupta in detrimentul unui fir logic si coerent al povestii, si care pare ca a fost facut pe fuga” DANEZIA

USA(20th Century Fox- release 20th Century Fox)/Engleza/ min 104

Gen: Actiune, Aventura, SF.
(in Romania sub numele de „X-men Ultima infruntare” (!?) din 26.05.2006)

Nu oi fi eu mare cunoscator al seriei X-man, insa acum ceva ani devoram in nestire episoadele din desenul animat, nici un mare fan dar nici un necunoscator al persoajelor create de Marvel comics (ma pot considera obiectiv : ). Nu tin minte mai nimic din primele doua pelicule ale trilogiei X-man, insa se pare ca nu este nevoi e sa cunosti mare lucru, caci ritmul infernal si frecventa impresionanta cu care apar si dispar personaje in X-man 3, nu te lasa sa faci mare lucru inafara de a privi avalansa de efecte speciale si de scene de lupta.

Din primul si pana in ultimul minut, se intampla atatea lucruri care sa iti atraga atentia si sa te tina in suspans, si nu exista nici macar un moment in care tempoul povestii sa scada in nici un fel. Asta si poate pentru ca in mai mult de o ora si jumatate de film sunt inghesuite elemente din care ar fi iesit pe putin alte 3 productii.

Ca sa nu dezvalui prea multe o sa spun ca filmul urmareste aparitia unui medicament ce poate „vindeca” toate mutatiile, ce divide in doua lumea mutantilor (intre cei ce vor sa fie vindecati si cei care cred ca sunt exterminati de rasa umana), Magneto profita de ocazie si reusesete sa atraga de partea lui o mare parte a mutantilor => un razboi impotriva omenirii si o ultima lupta Magneto vs X-man, daca la asta mai adaugam si ridicarea celui mai puternic mutant „Phoenix” o arma suprema ce este ravnita de ambele tabere insa a carei putere nu poate fi sub nici o forma controlata, rezulta o poveste destul de ingramadita (si am amintit doar ideile principale ale filmului).

Materialul pe care e bazat filmul este foarte bun si banuiesc ca daca ar fi lipsit problemele de productie si amenintarea lui „Superman returns” lucrurile ar fi putut lua o alta intorsatura si filmul ar fi fost comparabil cu „Batman Begins”. Asa ai momente foarte bune, ce sunt urmate de scene ce pot fi categorisite cu blandete ca jenante.

In mare parte, vina in apartine regizorului Brett Ratner, care a inghesuit totul la un loc, si a sacrificat mare parte din temele centrale ale seriei: discriminarea, alienarea, responsabilitatea fata de putere, coexistenta si probleme socio-politice generate de aceasta cat si orice incercare de a dezvolta personajele si a relatiilor dintre ele, in favoarea actiunii pure.

Rezultatul este un excelent film de actiune plin de senzationale efecte speciale, insa care din punct de vedere artistic este cel mai prost al trilogiei (fiind si plin de erori de productie).

Recomandat tuturor celor care vor sa vada 1 ora si 44 de minute de distractie, insa o avertizare pentru fani..., multi dintre eroii vostrii preferati vor muri inutil si in situatii fara mare importanta pentru firul central al povestii. Sorry kids!

P.S. este foarte amuzant sa descoperi cate mutatii penibile au mai nascocit realizatorii, si cati mutanti nu au nici o alta putere supranaturala decat aia de a muri in situatii cat mai cretine.

.... ahh..., uite-l si pe baiatul aviar : ), acum se fac testele rapide, il cauta de H5N1, da el nu vrea sa ia Tamiflu. Mama ei de carantina aviara... : (

Citeste tot articolul si Comentariile!

(Oldie 1975) One Flew Over the Cuckoo's Nest 9,5/10 (An truly great experience)

„Doar trei filme in istorie au castigat, toate cele 5 mari categorii ale premiilor Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu; Cel mai bun actor; Cea mai buna actrita; Cel mai bun regizor” DANEZIA

USA /Engleza/ min 133

Gen: Drama.

Ciudat sau nu, de abia acum am apucat sa vad acest film. Ocazii au mai fost multe in trecut, iar tentatia mare. Momentul decisiv a fost probabil avalansa de filme foarte proaste cu care m-am delectat in ultima vreme (multe dintre ele recompensate cu note extrem de generoase). In mod clar imi pierdusem mintile si aveam nevoie de un mic „reset”.

Iar o capodopera ca „Un zbor deasupra unui cuib de cuci” (sper sa nu fi zbarlit traducerea : ), este un remediu excelent. Un film puternic, ce pentru nici un moment nu pare sa sufere de pe urma trecerii timpului, o productie pe care evit sa o comentez pentru ca nu ma simt in stare de asa ceva.

A..., dar nu va speriati, asta nu e un film neaparat de arta, plictisitor si arogant. Ce naiba, nu e saptamana filmului francez aici!. Daca reusesti sa supravietuiesti primului sfert de ora, ai sansa sa descoperi o pelicula pe care o sa o urmaresti de placere. Mica evadare din spital, conflictul cu asistenta Fletcher pe tema meciurilor de baseball, relatiile dintre pacienti.., totul are un umor deosebit iar nebunia apare ca o aventura plina de naivitatile copilariei. Cu toate astea sub aspectul degajat se aduna tensiuni ce vor rabufni intr-un final exploziv.

Recomand din toata inima acest film. A nu il vedea echivaleaza cu a merge la Paris si a nu vizita Turnul Eifel.

Nu am dat 10/10, pentru ca nu am fost convins in totalitate de mesajul filmului, am serioase dubii legate de caracterul lui McMurphy (Jack Nicholson), de rautatea unilaterala a asistentei Fletcher, si nu am chef sa citesc cartea pentru a mi le lamuri. Nu imi place ca povestea poate fi interpretata in doua moduri complet diferite, si ca in ambele ipoteze unele situatii si intamplari sunt departe de plauzibil. Pur si simplu nu pare de nota 10. Un film foarte bun insa dupa umila mea parere departe de perfectiune

Urmeaza.... „X-man whatever” probabil 4. Revin la „normalitate”.

Citeste tot articolul si Comentariile!

26 mai, 2006

See No Evil (DO NOT SEE this movie. I’m seriously warning you!)

„Un film nul din toate punctele de vedere, un exemplu asupra a ce trebuie sa eviţi când faci un film (chiar daca e de groaza), o experienta infioratoare ce te macina marunt prin plictiseala si care nu poate fi salvata nici de scenele de violenta viscerala. Un film de groaza care nu e infricosator ci doar in cel mai bun caz dezgustator... trist!” DANEZIA

USA (Lions Gate Films - release Lions Gate Films)/Engleza/ min 100

Gen: Horror (!?)

In seara asta teoretic aveam de ales intre a vedea „See no evil” si „Tom Jones” pe TVR, interesant este ca am reusit sa le vad pe amandoua si asta mi-a creat o impresie ciudata de perspectiva. Am realizat ca in comparatie cu „See no evil”, „Tom Jones” (cel mai prost film care a castigat Oscarul) pare intradevar o capodopera...., insa asta e o alta poveste cu care o sa va delectez cand voi avea timp.

Revenind la scursurile noaste moderne trebuie sa ma recunosc infrant, pur si simplu nu am chef sa scriu nimic despre acest „See no evil” si asa simt ca mi-am pierdut inutil 1 ora juma’ din viata privindul. O sa imi fac totusi datoria si o va povestesc pe scurt despre ce e vorba.

Un grup de tineri delicventi (arestati pentru fapte minore) au ocazia de a mai scapa de zilele de arest, ajutand la renovarea unui vechi si darapanat hotel (surprinzator nu?). Acolo o sa fie omorati pe rand de catre un criminal psihopat ce sufera de unele traume din copilarie. La urma scapa 3. THE END.

Punctele slabe ale filmului: TOTUL. Jale mare, caci filmul nu e nici infricosator, nu te tine in suspans si nici macar nu e amuzant prin prostia lui... un esec ca film de groaza. In plus regia si scenariul sunt deplorabile. Actorii nici nu se chinuie sa joace cine stie ce. Atmosfera de film romanesc fara jumate din buget.

Singurul lucrur care salveaza acest film de la o binemeritata nota negativa... unele scene dezgustatoare, si o anumita insistenta pentru macabrul ieftin. (I like that shit!)


REZULTATUL “null points” ZERO.


P.S. Record absolut in scrierea unui review pe blog, sub 40 de minute! (se pare ca pana la urma filmul asta mi-a omorat doua ore din viata...., eh macar am apucat sa scriu ceva de „Tom Jones” : )

Citeste tot articolul si Comentariile!

24 mai, 2006

Over the Hedge 9/10 (Wonderful, got to see it!)

„O surpriza extrem de placuta, un film de animatie care ridica mult standardele la categoria filme de familie, o excelenta comedie ce beneficiaza de o grafica superba si de vocile si talentul unor actori de prima marime. Un film extrem de distractiv si cu un mesaj pe placul meu. Bravo!” DANEZIA

USA(DreamWorks SKG – release UIP)/Engleza/ min 83

Gen: Animatie, Comedie, Familie.

(in Romania sub numele de „Peste tufis” (!?) din 14.07.2006)Dupa mine acest film de animatie computerizata s-ar clasa in topul celor mai bune realizari de acest gen pe locul doi, sub Shrek insa cu mult deasupra Ice Age. E extrem de amuzant, are o poveste decenta in spate si un mesaj referitor la rasa umana ce e clar, fara a fi neaparat nesuferit de moralizator.

Lasand prostiile deoparte, asta e povestea: E primavara si animalele se trezesc din hibernare, ratonul RJ (Bruce Willis) manat de foame face greseala de a incerca sa fure din mancarea ursului, si manat de lacomie face o prostie uriasa. Singurul lucru care il poate salva de o moarte sigura sub ghearele ursului este sa recupereze totul..., si asta inseamna sa fure si mai multa mancare si asta foarte repede. Norocul sau este ca da peste un grup de animale de padure cam naive ce s-au trezit peste noapte cu un vecin deosebit: O uriasa suburbie!

Desi adresat copiilor acest film este la fel de interesant si de amuzant pentru toate varstele, umorul este de calitate si valorile promovate de acest film sunt dintre cele mai bune. Desigur ca se vorbeste despre familie, onestitate, sinceritate, curaj si restul lucrurilor dragalase si bune care de la o anumita varsta iti provoaca greata, insa ambalajul este irezistibil, si parafrazand filmul „daca ceva este atat de amuzant si distractiv cum poate sa iti fac rau?”. Eu unul am capatat imunitate la astfel de „otravuri” insa cred ca mintile tinere si influentabile vor cadea usor sub vraja acestui film si vor putea invata multe lucruri bune. (Yak...!)

Daca vorbin de animatie..., nu cred sa mai fi vazut asa ceva, grafica tinde spre realism insa incearca foarte mult sa nu imite prea tare realitatea, e luminoasa si cu o deosebita putere vizuala iar scenele dinamice sunt cele mai bune de pana acum. Nu pot decat sa fiu multumit caci din punct de vedere tehnic totul este perfect.

Scenariu nu debordeaza de originalitate si nu e plin de multe surprize, la urma urmelor e un film adresat copiilor (inclusiv celui din fiecare). Insa neajusurile sunt contrabalansate de o energie nebuneasca si un umor deosebit.

Vocile actorilor sunt extrem de bine alese si animalele sunt jucate atat de bine incat pentru nici un moment nu simti personalitatea umana din spatele microfonului. E primul film de animatie in care nu reusesc sa ghicesc actorii din spatele vocilor, iar asta e un lucru extraordinar, asigura o imersiune perfecta.

Singurul punct in minus se datoreaza unei suparatoare senzatii de deja-vu pe care mi-au provocat-o unele scene. Poate putina lipsa de imaginatie a realizatorilor, nu stiu...!

De vazut, il recomand cu caldura tuturor, se merita fiecare banut..., Nu vedeti porcaria aia de „Codul lui Da Vinci” si bucurati-va de una dintre cele mai placute si amuzante pelicule ale anului!

BRAVO DREAMWORKS!!!

Citeste tot articolul si Comentariile!

22 mai, 2006

The Da Vinci Code 5/10 (Remember people… it’s just a FICTION!)

„Mult prea lung, cu un final lipsit de dramatism si ferindu-se sa supere prea tare pe vreo cineva, Codul lui Da Vinci nu merita controversa ce s-a iscat in jurul sau si de pe urma careia a beneficiat de destula publicitate gratuita. E doar un film mediocru de actiune-aventura cu ceva conotatii religioase ce penduleaza intre mister si conspiratie” DANEZIA.

USA(Columbia Pictures- release Sony Pictures)/Engleza, Franceza, Latina/ min 149 (!)

Gen: Drama, Actiune, Aventura, Mister, Thriller.

(in Romania sub numele de “Codul lui Da Vinci” din 19.05.2006)

A fost o vreme in care de abia asteptam sa pun mana pe cartea lui Dan Brown, din fericire un articol din Academia Catavencu m-a ferit de o lectura inutila. Din nefericire tot „scandalul” iscat in jurul ecranizarii respectivului roman, a facut inevitabila intalnirea cu aceasta pelicula ce pare sa fie subiect de conversatie universal zilele astea.

Acum la cald pot zice ca se putea si mai rau..., filmul nu e chiar atat de prost precum insinueaza criticii insa nici capodopera nu e. Dar tot circul media va genera un succes nemeritat acestei pelicule, deoarece multi dintre noi se vor duce sa o vada doar din curiozitate (asa cum a fost si cazul meu).

In general ideea filmului e urmatoarea: Robert Langdon (Tom Hanks) se gaseste implicat fara voie intr-un caz de crima in care devine principalul suspect. Victima lasa o serie de indicii ciudate ce o determina pe Sophie Neveu (Audrey Tautou) sa i se alature lui Langdon intr-o cursa infernala de a elucida misterul „sfantului Graal” si in acelasi timp de a scapa de sub urmarirea politiei conduse de Capitanul Bezu Fache (Jean Reno). Urmeaza descoperirea unei conspiratii extraordinare cu rolul de a acoperi adevarul despre religia crestina si despre urmasii lui Isus.

„National treasure” asta a fost primul lucru care mi-a trecut prin minte in timpul acestui film: cursa contra cronometru pentru descoperirea comorii, indiciile cretine lasate peste tot, dezlegarile pe atat de alambicate pe cat de improbabile ale unor mistere... totul un semn clar al culturii de consum actuale si o dovada ca filmul nu trebuie luat in serios. Pacat ca realizatorii au avut alta parere..., si nu poate fi o greseala mai mare decat sa faci un film serios si cu nasul pe sus despre o teorie ce a fost pur si simplu desfiintata de comunitatea stiintifica (ce nu are nici un interes de a tine isonul bisericii ci dimpotriva). E pur si simplu vorba de o fictiune si atat, nu veti gasi aici raspunsuri la dileme religioase ci doar o idee frumoasa menita parca de a starni scandal.

Dar daca scenariu poate fi iertat ca urmareste prea cu fidelitate cartea, regia neinspirata a lui Ron Howard este jalnica. O impresie vizuala de duzina, cadre inutile, lipsa cronica de imaginatie si cel mai grav tensiunea si suspansul de la inceput ce scad treptat si iremediabil catre final fac cele peste doua ore insuportabile.

Parul lui Tom Hanks reuseste sa arate ca naiba in filmul asta (chiar mult mai rau decat parul meu si... asta in sine chiar ca e o realizare), si din nefericire asta nu e cea mai mare problema ci faptul ca am vazut probabil cel mai prost rol al sau. Nu ii sta bine si nici nu e credibil in rol, si cazul sau nu e singular caci Audrey Tautou e departe de Amelie... La partea de actorie Ian McKellen face un rol mare, si Paul Bettany (in rolul calugarului gata de a da de lucru celor de la stirile de la ora 5) mi-a placut chiar daca nu spune prea multe (ci se limiteaza de a imprastia cu pumnul binecuvantari).

Jean Reno in schimb, devine deja un cliseu in rol de politist francez... ultima oara l-am vazut facand aproape acelasi lucru in „The Pink Panther” (si aia era o comedie!) . Si daca tot vorbim de clisee si de politie, e atat de penibil sa tot ii vezi pe oamenii legii fiind dusi de nas si ajungand tot timpul mult prea tarziu.

Pentru un film de actiune „Codul lui Da Vinci” se descurca onorabil, avem parte de urmariri spectaculose, impuscaturi, ceva violenta exagerata ..., hmm tot tacamul. Insa de indata ce incep teoriile religioase totul se duce in jos. Pelicula te face sa iti pui intrebari insa nu sunt cele pe care le sperau producatorii....

O jumatate de film bun, 5 puncte. A..., in cazul in care am uitat sa va reamintesc: E vorba doar de o fictiune ce incearca sa combata cea mai frumoasa poveste din istorie. Atat!

Citeste tot articolul si Comentariile!

20 mai, 2006

American Dreamz 6,9/10 (I’m speechless … I have been Omerized)

Necrutator, filmul satirizeaza totul: Industria de divertisment; reality show-urile; presedintele Bush; politica americana; terorismul...., si probabil asta e greseala lui majora: incearca sa faca prea multe, si din nefericire cei care cunosc prea putin societatea americana vor intelege mai nimic, si vor rade pe masura” DANEZIA.

USA (Depth of Field- release United International Pictures (UIP) )/Engleza/ min 107.

Gen: Comedie, Satira, Parodie... si nu numai.Un prieten mi-a spus acum cativa ani ca americanii ar omori ca sa poata avea un Eurovision al lor, si visele lor au fost indeplinite odata cu aparitia celui mai de succes reality-show de pana acum „American Idol”. Iar acest film parodiaza tocmai ideea de concurs de cantece, ce se transforma in mult mai mult odata ce audienta si cresterea ei devine principalul obiectiv. Din momentul ala nu mai avem un concurs de talente ci doar un freak-show... (just look at Lordi..., reprezentantii Finlandei de anul acesta).

Insa probabil gresesc „American Dreamz” este Eurovisionul, Big Brother si Dansez pentru tine... totul la un loc, parodiate in esenta lor: cinismul producatorilor, concurentii lipsiti de scrupule si noi telespectatorii, o masa uriasa de manevra gata sa inghita orice. Pacat ca realizatorul acestui film nu s-a putut limita doar la atat ( o parodie a "culturii populare" de astazi)...., ar fi iesit un film probabil la fel de bun ca si „Network”. Probabil ca ideea unui arab prea incompetent pentru a muri pentru cauza Jihadului, dar care este selectionat sa participe la cel mai vizionat spectacol de pe planeta, ca apoi sa descopere ca are sansa sa il ucida pe Presedintele SUA a fost irezistibila (si de aici degenereaza cele mai reusite momente comice ale filmului) mai ales in contextul politic actual.

Totul se intampla la un loc: satira politica fina, glumele elaborate si situatiile comice simple, intr-o avalansa ce pare sa vrea sa multumeasca toate gusturile. Si asta pana la urma nu e foarte rau, pentru ca oricine va gasi momentele lui preferate in acest film. Problema e ca filmul nu e unitar: parodiile gen Scary Movie, umorul politic si momentele dramatice de pe final dau o nota proasta la capitolul omogenitate si te fac nu stii sigur ce ai urmarit. Si din nefericire scenariu si regia poarta vina pentru asta.

Hugh Grant (Tweed), Dennis Quaid (Mrs. President), Mandy Moore (Sally), si Sam Golzari (Omer), fac toti niste roluri fara cusur, si imi voi motiva nota exagerat de mare acordata acestei pelicule prin faptul ca am fost pur si simplu impresionat de puterea de exprimare a acestor actori. Au dat unor personaje, pe care un scenariu cretin le schitase doar, o adancime si o putere de exprimare ce le face memorabile.

Un film ce pare construit din bucati, ce deseori iti da impresia ca nu are puterea sa duca la capat ceea ce si-a propus, dar care pana la urma te lasa multumit. O comedie cum rar gasesti, elaborata si care loveste (cateodata fara prea mult curaj) in tinte ce pareau inexpugnabile. Una dintre rarele satire ale societatii americane de astazi.

GO ROMANIA! Hai Mihai Traistariu!


Citeste tot articolul si Comentariile!

17 mai, 2006

Poseidon (The Poseidon Adventures) 5/10 (Flopping… Waterworld style!)

Un film in care acţiunea te tine in suspans pana la final, un clasic al genului de filme cu dezastre... insa a carui costuri (ce se vad mai ales in decoruri si efecte speciale) nu se vor recupera chiar atat de usor avand in vedere scenariul idiot, personajele putin credibile si numeroasele greseli pe care oricine le poate descoperi cu usurinta” DANEZIA.

USA(Warner Bros)/Engleza/ min 99

Gen: Actiune, Aventura, Drama, Thriller, Dezastre.
(in Romania sub numele de “Poseidon” din 16.06.2006)

Hiba majora a acestui film e ca incearca sa fie spectaculos cu orice pret, si atunci sacrifica fara mari regrete orice urma de credibilitate sau realism. Orice inhiba actiunea, orice nu creaza o scena grandioasa, orice poate incetini ritmul furios al acestui film este eliminat sau modificat cu rezultate cel putin discutabile daca nu penibile.

Insasi ideea e „fantastica”, intr-o noapte senina (chiar la trecerea intre ani), pe o mare linistita (chiar prea calma), un val gigantic provoaca rasturnarea unui urias vas de croaziera, de aici incepand o incredibila cursa contracronometru prin care o mana de oameni incearca sa se salveze.

Nu stiu cine a avut ideea „geniala” de a baga 180 de milioane de $, intr-un remake al unui film catastrofa din anii `70, mai ales ca pelicula originala nu excela la nici un capitol si ca singurele noutati aduse de productia contemporana sunt efectele speciale. Se prefigureaza un dezastru, caci nu prea vad cum se vor putea recupera chelutuielile uriase.

Am citit pareri conform carora partea de actiune debuteaza prea repede, ca nu se acorda prea multa atentie conturarii personajelor..., insa nu sunt de acord, mi s-a parut destul de lunga asteptarea pana la momentul producerii momentului definitoriu al acestui film... „valul urias si rasturnarea vasului”. Nu asta e problema pentru ca la inceput filmul pare sa mearga bine..., dar odata cu producerea imposibilului si incredibilului val totul se duce la vale. Nu cred ca niste personaje credibile si bine conturate ar fi ajutat prea mult, avand in vedere ce urmeaza sa se intample.

Insiruirea numeroaselor si jenantelor greseli facute de realizatorii acestui film mi se pare inutila (sunt mult prea multe si o sa va las placerea sa le descoperiti), in schimb o sa apreciez tensiunea continua si lipsa oricarui moment de plictiseala in vizionarea acestui film de actiune. Poate ca daca reusesti sa iti amortesti spiritul de observatie si logica pentru 100 de minute, o sa reusesti sa te distrezi de minune..., fara sa te apuce durerile de cap... de la atata gandit.

5 puncte mai ales pentru dinamismul filmului, impresia vizuala deosebita, efectele speciale, senzatia apasatoare de claustrofobie a unor scene..., dar mai ales pentru ca este o experienta deosebit de amuzanta. Incercarea de a ghici cine urmeaza sa moara nu a fost niciodata o chestie plictisitoare.

Citeste tot articolul si Comentariile!
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.