10 iunie, 2011

Limitless - 8/10

Combinand cu success o fantezie pe placul tuturor... cu solide elemente de thriller, suspans (si repetate rasturnari de situatie ale scenariului), Limitless e o pelicula extrem de fluida, ce se urmareste usor si cu placere chiar daca ofera prea putine satisfactii intelectuale si ridica multe probleme de moralitate.

USA 1h 45min.

Limitless reprezinta o oda adresata trisatului ca metoda de a reusi in viata, speta de fata "analizand" cu success felul in care o pastila magica iti poate debloca potentialul "ascuns" al creierului si te poate transforma intr-o versiune super-inteligenta a ta (acolo unde inteligenta nu inseamna MENSA, memorarea tuturor curiozitatilor referitoare la Star Trek etc.) ci jocuri banoase la bursa si un talent suprem la agatat femei.

In mod clar scenariu nu se oboseste prea mult in a depasi o fantezie "ce ar fi daca", chiar daca adauga destui baieti rai pentru a aduce actiune non-stop filmului, insa te poate manipula cu usurinta in a ramane pe final cu ideea ca politicienii si marii finantisti ajung "stapani ai universului" pe baza unor merite (mega-inteligenta) si ca tu ca muritor de rand nu te poti alatura lor decat trisand cu o pastila magica...

Din fericire filmul reuseste sa ne manipuleze la fel de bine si in a crede ca ceea ce e pe ecran e poate propria noastra fantezie astfel incat sa ne ofere un final mai neortodox... in care drogul castiga. Chestia asta reprezinta totusi un mare curaj... Foarte bine din partea mea!

Citeste tot articolul si Comentariile!

Kung Fu Panda 2 - 7/10

Kung Fu Panda 2 are aproape toate atributiile unei animatii grozave: multa actiune, comedie, efecte grafice si 3D foarte bine puse la punct... insa scartaie la capitolul scenariu. Nu prea mai avem parte de originalitatea primului film... subiectul e putin cam intunecat pentru publicul tinta (12) si multi o sa se simta putin plictisiti (intre momentele amuzante ale filmului).

USA 1h, 31min

Citeste tot articolul si Comentariile!
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.