Limitless - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 iunie, 2011

Limitless - 8/10

Combinand cu success o fantezie pe placul tuturor... cu solide elemente de thriller, suspans (si repetate rasturnari de situatie ale scenariului), Limitless e o pelicula extrem de fluida, ce se urmareste usor si cu placere chiar daca ofera prea putine satisfactii intelectuale si ridica multe probleme de moralitate.

USA 1h 45min.

Limitless reprezinta o oda adresata trisatului ca metoda de a reusi in viata, speta de fata "analizand" cu success felul in care o pastila magica iti poate debloca potentialul "ascuns" al creierului si te poate transforma intr-o versiune super-inteligenta a ta (acolo unde inteligenta nu inseamna MENSA, memorarea tuturor curiozitatilor referitoare la Star Trek etc.) ci jocuri banoase la bursa si un talent suprem la agatat femei.

In mod clar scenariu nu se oboseste prea mult in a depasi o fantezie "ce ar fi daca", chiar daca adauga destui baieti rai pentru a aduce actiune non-stop filmului, insa te poate manipula cu usurinta in a ramane pe final cu ideea ca politicienii si marii finantisti ajung "stapani ai universului" pe baza unor merite (mega-inteligenta) si ca tu ca muritor de rand nu te poti alatura lor decat trisand cu o pastila magica...

Din fericire filmul reuseste sa ne manipuleze la fel de bine si in a crede ca ceea ce e pe ecran e poate propria noastra fantezie astfel incat sa ne ofere un final mai neortodox... in care drogul castiga. Chestia asta reprezinta totusi un mare curaj... Foarte bine din partea mea!

7 comentarii:

Carucioare spunea...

Foarte tare!

bebe spunea...

Mi-e unu mi-a placut mult , chiar m-a captat!

Masaj erotic Pitesti spunea...

un film destul de bun!

Filme Online spunea...

A fost iteresant si iesit din comun! Bravo

Matache Marius spunea...

Probabil ca cei care comenteaza nu ii intreseaza dect sa-si bage linkul propriu pe site :(
Oricum am vazut filmul si mi se pare destul de ok normal se putea si mai bine dar fiecare regizor cu ideile lui.

Anonim spunea...

Mie mi s-a parut un film slab. Prea "simplut" si prea previzibil - eroul e la inceput ratat, ia o pastila si nu mai e ratat - isi "da upgrade" pe toate planurile. Din start, ideea principala e cretina. Ar fi dat chix complet daca ne-ar fi luat cu abordarea clasica hollywoodiano-dulceaga de genul: nu ai nevoie de pastile ca sa fii cel mai bun, si tipul sa renunte la ele si sa aiba acelasi succes. Ne-a scutit de asemenea ieftineli pentru ca ar fi fost prea de tot. Nu m-a impresionat deloc, nici macar ideea cu pastila magica, care unora li se pare o chestie originala, chiar "geniala" (imi vine sa vars) cand de fapt nu e decat un fel de varianta moderna si matura a spanacului lui Popeye. Un film comercial, lipsit de orice esenta, care se incadreaza in categoria celor pe care nu dau doi bani.

Agentii imobiliare spunea...

Bifat in categoria filemlor: de vazut:D

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.