The Chaser / Chugyeogja -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 aprilie, 2010

The Chaser / Chugyeogja -9/10

Excelent thriller Coreean, capabil să te captiveze şi să te ţina în suspans cu cea mai mare uşurinţă, despre un criminal în serie şi cel ce încearcă să îl prindă (vânatorul).... poate un pic prea sângeros și real pentru cei mai sensibili.
 Coreea de Sud, Coreeană, 125 min.

Tocmai am terminat acest film de văzut şi sunt încă WOW! Prea tare... Eram aproape să adorm urmărind South Park 200 (şi așteptînd să se termine down-ul)... aşa că nu trăgeam mari sperante să văd "The Chaser" până la capăt... dar filmul ăsta a reuşit să îmi alunge somnul şi să mă facă să trăiesc acţiunea din plin după doar căteva minute de vizionare.



E un thriller aproape de perfecţiune, totul e ca la carte... şi fără aproape nici o introducere începe totul... o poveste ce nu îţi insultă inteligenţa ci dimpotrivă te provoacă şi te face să te gândeşti că până la urmă tot ce se întâmplă acolo poate fi în orice moment realitate.

Din păcate însă, anumite excese melodramatice ale scenariului, umbresc o poveste ce impresionează prin felul în care ne ţine conectaţi chiar şi în lipsa unor eroi neinfricaţi sau "geniali" poliţişti CSI...

Daca tot aducem vorba de poliţie... filmul reuşeste să devină o nemaipomenită critică adusă sistemului, creionând tot timpul destule detalii care să ne crească frustrarea la adresa incompetenţei şi corupţiei din această "minunată instituţie" a oricărui stat. Însă ironia şi critica socială nu se limitează doar la asta... ci se continuă si la adresa presei... a cărei obsesie cu un atac cu excremente la adresa primarului respectivei urbe (Seul) e în superb contrast cu realitatea cruntă şi plină de suspans a acţiunii în derulare: 12 crime, o fată ce e posibil să mai fie salvată şi un criminal gata de a fi eliberat (din lipsa de probe)... hotărât să termine ceea ce a început.

Finalul e la fel de lipsit de clişee ca şi filmul... e o surpriza totală şi unul ce te lasă oarecum pe gânduri, aşa că o să îmi ţin gura.... si o sa vă recomand să vă uitaţi şi să îmi mulţumiţi apoi pentru recomandare!

P.S.
Ca să nu mă întrebaţi... "şi ce a păţit fetiţa?" răspunsul e sec: lovită de un scuterist ce ducea mâncare.

3 comentarii:

danezia spunea...

suntp prea varza cand scriu noaptea... filmul e super si ar fi meritat poate un review mai bun! Il recomand din nou... si din tot sufletul!

Anonim spunea...

da, l-am vazut si eu de curand. este mult peste tot ce a iesit anul acesta, foarte realist si bine filmat, nota 8,5

maddy spunea...

am vazut recent filmul dupa ce ti`am citit prezentarea pe blog.
ai dreptate, bun film, imprevizibil, m`a tinut in suspans tot timpul.
desi subiectul e trist am si ras la unele faze (cele din sectie), politistii astia au niste mutre comice indiferent de rasa.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.