The Bucket List (Ultimele dorinţe) -6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 martie, 2008

The Bucket List (Ultimele dorinţe) -6/10

Jack Nicholson şi Morgan Freeman joacă fără cusur nişte roluri lipsite de originalitate, într-un film cam prea plăcut de urmărit, dacă e să analizăm cum trebuie subiectul. Premisa e cel puţin chestionabilă… scenariul varză… şi totuşi filmul curge frumos şi bine… atâta timp cât eşti dispus să te laşi manipulat de o poveste ce nu are nici o legătură cu realitatea.

USA/ Engleza/min. 97, în România din 28 Martie

Jack Nicholson şi Morgan Freeman îşi joacă propriile clişee în această aberaţie siropoasă despre viaţă şi… cum trebuie să trăieşti pentru a nu regreta sosirea morţii. Primul e un milionar excentric extrem de antipatic, al doilea… eterna persoană ce nu îşi valorifică potenţialul (înfricoşător de inteligentă, ponderată şi plină de emanaţii filozofice). Personajele sunt neplăcut de familiare… ceea ce nu dă prea multe speranţe poveştii, mai ales dacă ştim deja că amândoi bătrâneii sunt pe moarte şi că urmează să devină buni prieteni.

Ideea e în sine tâmpită (moartea e probabil cel mai minunat lucru ce ţi se poate întâmpla atâta timp cât soarta îţi este împărtăşită de un milionar nebun). Dar ideea transformată în scenariu e absolut dezastruoasă, un semn clar că greva scenariştilor (celor mici, mulţi şi plătiţi mizerabil) a avut efecte devastatoare asupra filmului. Pe mine povestea m-a pierdut repede după succesiunea rapidă sky-diving, tatuaje… distrugerea unor maşini clasice. (why Freeman , why?)

Continuarea e la fel de lipsită de sens: facem înconjurul lumii, efectele speciale ne asigură că totul se întâmplă într-un studio verde (sau albastru) si suntem bombardaţi cu o doză substanţială de filozofii superficiale. De altfel şiruri de cuvinte frumoase dar găunoase ne oferă din când în când câte o chifteluţă de proporţii legendare (aşa cum ar fi confuzia fulger-meteorit, în cazul câinelui mort la Nahkla).

În concluzie filmul poate fi definit doar ca bine jucat şi extrem de neinspirat. Pe de altă parte The Bucket List nu are cum să nu placă. E simplu, dulce, drăguţ şi superficial… la fel ca o blondă frumoasă îmbrăcată în roz, într-o zi superbă de primăvară.

Subtitrare aici (RegieLive)


7 comentarii:

Anonim spunea...

Am gasit un site interesant unde poti vedea filme online free fara logare si etc si sunt filme noi si pare ok http://www.watch-movies.ro

danezia spunea...

mrrr... spam, dar macar e unul decent.

Anywhay, daca tot am ajuns la asta trebuie sa recunosc ca situatia streamingului de chestii piratate nu imi este prea clara.

In mod logic siteul care tine filmele face buba, siteul care linkuieste catre buba... face si el buba (no link here ;), dar utilizatorul care doar se uita fara a face o copie?

Ca utilizator totusi, as avea reticente in a comunica direct cu un server care tine prostioare pe el.

1. (Ipotetic) Ar putea fi o capcana (nesimtita de altfel) a unor oameni capabili sa ceara 200.000 de coco, unei mame singure care shareaza 12 cantece. EVIL! (RIAA, MPAA)

2. Siteul bine intentionat ar putea fi totusi victima unui raid al acelorasi EVIL! (spre deosebire de trackerele ce sunt mai putin vulnerabile, administrate de oameni competenti si... chiar legale in unele tari).

Pe de alta parte... trebuie sa admir tupeul unor astfel de oameni!
Itunes... vorbeste deja de downloaduri gratuite (legale) contra unui abonament. Ar fi minunat acest lucru si in domeniul filmelor.

Anonim spunea...

Nicholson si Freeman sunt misto, ca intotdeauna, dar filmul e de o siroposenie teribila, de la intelepciunea enervanta a mecanicului auto pana la cutiutele cu cenusa de pe Himalaya. Si cu toate peisajele alea...e un fel de Jumper meets Grumpy Old Men:)

Anonim spunea...

danezia...pune mana si scrie matale comentarii...nu copia de pe net....Bucket List e un film mai fain decat multe dintre kkturile pe care le postezi tu.....

danezia spunea...

hai sa vedem dovada ;)

Dar de fapt, nu stiu ce pot sa mai cer de la unu care zice ca "The Bucket List" e un film bun.

Anonim spunea...

Pacat ca folosim cuvinte fara sa le intelegem sensul adevarat. De la a categorisi persoanele doar dupa filmele pe care le vizioneaza pana la comentariul mult prea acid...aici vad eu superficialitatea. Am dat din greseala peste acest site, e destul de trist...modul in care am ajuns sa manuim cuvintele si sa credem ca o facem cu finete. N-am citit niciodata presa de scandal, dar banuiesc ca asa se exprima si cei care scriu in aceste ziare.

dsadsadsadsa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.