10,000 B.C.(i.Chr) -5/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

09 martie, 2008

10,000 B.C.(i.Chr) -5/10

„OMG!!!, LOL!!!... Sigur că da…, Ei pe naiba…” acestea sunt singurele reacţii pe măsura acestui film. Or fi ele luptele cu mamuţi, pisicuţe & păsărici uriaşe distractive… dar nu poţi să ierţi câtă idioţenie poate să conţină 10.000. Filmul e lipsit de suflet, creier… fantezie şi imaginaţie, aşa că trebuie să se fure la greu din Apocalypto şi 300.

USA, Noua Zeelandă/ Engleza/ min 109, în România din 14 martie.

Nu v-aş recomanda să vedeţi acest film la cinema… decât poate dacă vă doriţi ca banii voştri să încurajeze producţia altor cretinătăţi de teapa lui 10.000 B.C. Ştiţi prea bine cum să vă potoliţi curiozitatea cu privire la acest film ; )… şi sunt sigur că marea voastră majoritate o să ajungeţi la aceeaşi concluzie ca şi mine: nu se merită! Minorităţii mici, vocale şi a dreaq îi recomand să vadă Apocalypto şi 300 înainte de a deschide gura şi a zice cât de „adevărat şi tare” e acest film.

Suntem în anul 10.000 înainte de Cristos şi numai dinozaurii, omuleţii verzi şi Paris Hilton nu bântuie pământul. În rest avem cam de toate într-o ameţeală ce ignoră orice fel de realitate istorică, biologică, geografică, antropologică sau climatologică şi care devine atât de penibilă încât nu prea poate să îi convingă nici pe cei mai creduli (asta dacă au terminat clasa a opta).

Din păcate singurele chestii cool din tot filmul sunt mamuţii, dar din fericire… acesta e şi singurul lucru care ne interesează cu adevărat: să vedem bătălia dintre oameni şi mamuţi. Poate că şi de asta totul e ok la începutul filmului, avem parte de o super-vânătoare de mamuţi, oamenii primitivi sunt destul de credibili (chiar dacă au bărbile aranjate, danturi perfecte şi vorbesc engleza) şi povestea pare … interesantă.

Dar realizatorii acestui film nu se puteau mulţumi cu atât… şi această parte bună nu e decât un preludiu pentru o poveste ireal de fantastică şi plină de aberaţii. O fi el acesta un blockbuster plin de fantezie… dar pe mine m-a pierdut cu totul atunci când omuleţii au început să se bată în junglă cu nişte curcani uriaşi :D!!! De acolo am cam început să râd fără limite de tâmpeniile nemăsurate de film… şi să apreciez doar scenele de acţiune şi bătăliile!

Finalul e oricum enorm de distractiv, cu o scenă impresionantă de luptă printre piramide, ce culminează cu o imitaţie perfectă a finalului din 300… până la un anumit punct. Aşa aflăm că bietul Leonidas are ţinta mai slăbuţă, când vine vorba de omorât zei, decât vânătoraşul nostru de mamuţi. Poate că î-aş fi dat filmului acesta o notă mai mare… dacă nu m-ar fi supărat enorm această furăciune pe faţă… şi mica înviere din morţi ce ne oferă prilejul unui Happy End chiar mai de kkt decât tot filmul.

În concluzie, MERGE la distracţie şi la panaramă, dar doar atât. E distractiv atâta timp cât te interesează mamuţii, scenele de acţiune… şi poţi privi cu îngăduinţă idioţeniile. În rest filmul e prea cretin pentru a fi luat în serios… şi o să fie sursă de parodii şi glume pentru multă vreme de acum încolo!

Subtitrare aici (regieLive)


3 comentarii:

danezia spunea...

Sper sa imi iertati ironia la catalogarea filmului in genul S.F. si stilul mai colorat ;)al articolului. Fiecare film, merita un comentariu pe masura...

Apropo... va recomand prieteneste sa nu va semnati daca aveti de gand sa sustineti ca filmul e bun...

Nu zic ca nu e distactiv... pentru ca e intradevar ok, ca blockbuster. Insa NU e un film bun si va rog sa nu fiti ridicoli si sa nu sustineti contrariul!

Ady spunea...

filmul intradevar e o porcarie(de pe muntii plini cu zapada in jugla calda)fata de 300 care are o poveste captivanta si iti doresti cu adevarat sa vezi ce se intampla in continuare ,10000 B.C. te plictiseste si vrei sa se termine mai repede.luptele cu mamuti sunt faine dar doar atat din acest film, macar in 300 se bateau cu demoni nu cu gaini:D.am asteptat acest film k am auzit k seamana cu 300,dar nici pe departe.ce faze tari de lupta avea 300 si cat de ironic si inteligent putea sa fie leonidas,fata de eveleth sau cum il cheama pe ala.au incercat ei sa faca ceva cu filmul asta,dar nu prea le-a iesit:D

Anonim spunea...

Nu pot sa cred ca in prezent e cel mai vizionat film al anului la noi in cinamatografe. S-a apropiat foarte mult Totul despre Sex de el la numarul de spactatori. Eu, da, am fost in prima zi de premiera la noi si muream de ras la un moment dat. Nu prindeam nimic bun din el, era o ciorba de scene, mi-au placut peisajele, grafica asta in care au fost desenate animalele preistorice... Dar in rest, o tampenie cum rar am vazut in cinema. Anul asta am fost la destul de multe filme dar parca nu regret mai mult niste bani dati pe bilet cum ii regret pe astia. Joc actoricesc lamentabil, final de telenovela.
Macar radeam cand ala traducea ce spunea D'leh baietilor alora... Si parca vorbea tiganeste si mi se parea amuzant... Mai faceam prin sala "Haoleo vere!"

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.