Inapoi în viitor. (postul cu nr. 200) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 septembrie, 2007

Inapoi în viitor. (postul cu nr. 200)

„Sezonul III al acestui blog nu putea începe decât cu o dovada că în România, normalitatea e doar o curiozitate ce merită a fi remarcată. Err... scuze pentru că bat câmpii dar sărbătoresc cel de-al 200-lea post”

A long time ago in a galaxy far, far away...

... în Danemarca, am călătorit de căteva ori cu un automotor Siemes ce oprea în fiecare staţie aşa cum orice automotor de treabă opreşte. Uşile joase, locurile puţine şi incomode spaţiile largi unde îţi puteai pune bicicleta spuneau multe despre scopul în care fusese creat acel tren: naveta zilnică a oamenilor normali dintr-o periferie normală către un oraş normal al unei ţări civilizate.

Nu mică mi-a fost uimirea să descopăr la întoarcera în ţară acelaşi model de automotor: devenit perla căilor ferate române, cu rang de IC, botezat cu mîndrie sforăitoare „Săgeata albastră” si pus pe ruta Bucureşti-Iaşi... pentru a goli buzunarele şi a da dureri de spate nefericiţilor călători de cursă lungă.

Aşa că nu mi-am putut abţine un sentiment diabolic de satisfacţie atunci când luni (17.09.07), am văzut prima „săgeată” transformată în personal şi credeţi-mă că rolul i se potrivea de minune... chiar dacă călătoria a fost ireal de ciudată. Sincer pentru căteva momente am reuşit să îmi închipui că sunt undeva în România anilor 2025.

Iar România de atunci pare că o să fie la fel de pitorească şi anormală ca şi cea de astăzi, sacii de rafie din faţa mea m-au asigurat de lucrul ăsta şi eu tind îi cred pe cuvânt.

notă: P6314, plecă din Iaşi la 12:42 şi P6315 din Tecuci la 17:09. Călătorie plăcută!

PS.

Am o mare rugăminte către CFR să nu dovedească, încă odată, că normalitatea în România se face doar cu titlu de probă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

bine ai revenit. chiar ma intrebam ce se intampla de nu mai postezi nimic.
in acest weekend voi viziona Fido :)

Unknown spunea...

Oh, traiesti... eu imi faceam alte ginduri.

Mihai spunea...

da, am mai observat si alte sageti transformate in personal. Pe ruta Cluj - Oradea.... Initial nu stiam dac asa ne urcam in tren sa nu :D

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.