Sunshine - 6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 aprilie, 2007

Sunshine - 6/10

Dacă poţi ignora premisa poveştii şi utilizarea absolut ridicolă a ştiinţei, filmul ăsta îţi poate oferi o experienţă nemaipomenită, uluitoare din punct de vedere vizual şi dotată cu o atmosferă ce face toţi banii. ÎNSĂ nici cel mai puţin pretenţios spectator, nu poate să nu observe suita de evenimente, cretine şi inexplicabile, ce subminează ultimele două role ale peliculei. Adevărate gigantice idiotenii ce transformă acest superb SF într-un mediocru, dar extrem de visceral, „slasher horror”.

UK/ Engleza/ min 107


Pe la începutul său, Sunshine îţi dă impresia că se pregăteşte să reinventeze genul SF. Imersiunea în poveste e imediată şi poţi pur şi simplu să simţi pe pielea ta tensiunea povestii şi forţa imensă a stelei pe care atât de penibila omenire se chinuie să o ţină aprinsă.

Însă Icarus II (şi odată cu el, întregul film) face o curbă greşită la dreapta atunci când odată cu interceptarea semnalului de urgentă al precedentei misiuni, Icasus I, echipajul decide că o mică vizită (în scop de investigare, salvare, recuperarea unei alte bombe de dimensiune Manhattan-ului...etc... bla, bla) e o idee genială.


Intrăm astfel într-un cerc vicios de greşeli şi decizii eronate (dar şi de diversificare a găurilor din scenariu, al acţiunilor ilogice şi improbabile) ce vor duce la o serie succesivă de morţi violente şi interesante (dar şi la diminuarea continuă a calităţilor filmului).

ATENŢIE: Urmează chestii absolut plictisitoare:

Ce să mai zic de ştiinţa absolut caraghioasă!!! NUMAI CATEVA EXEMPLE... oxigenul OMG! o nava imensă plină cu aer in care nu se găseşte destul oxigen pentru 5 oameni timp de 19 ore (din curiozitate fă un calcul... 5-8 litrii de om /minut). Gravitaţia artificială ce umple până şi părţile din navă ce nu se învârt... şi absenţa incredibilă a efectului gravitaţional al soarelui... sau prezenţa gravitaţiei atunci când bomba e în cădere liberă. Fizică elementară...

Astfel de chestii te fac să îţi dai seama că nu are rost să te documentezi cu adevărat atunci când scrii ceva, cine naiba să observe munca discretă de a face lucrurile plauzibile.

Încep să regret faptul că nu am terminat încă cartea... screw reality!!!

[/chestii plictisitoare]

Subtitrare aici (waiT)

Un comentariu:

Anonim spunea...

o capodopera

e drept, dak am fi savanti ni s ar parea ridicol

insa nu suntem
o scena memorabila, mercur in orbita soarelui.....

si sa nu uitam, ca cine se astepta la un pasager clandestin?

9/10

efecte vizuale de nota 10 si coloana sonora asemenea

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.