Grindhouse (Grind House !?) -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

20 aprilie, 2007

Grindhouse (Grind House !?) -9/10

Un extrem de inteligent si plin de umor triumf al kitch-ului si prostului gust asupra normalului şi a banalităţii. Un distilat al tuturor esenţelor minunate si exotice, ce fac ca un film sa fie bun, doar pentru ca e incredibil de prost. Un ironic omagiu adus filmelor de categoria B de dinaintea erei VCR/CD/DVD materializat prin doua viziuni complet diferite.

USA/ Engleza/ min 191


  • Machete, un trailer (fals desigur) ce parodiază cu un umor si o forţă irezistibilă recentul „Shooter” păstrând inconfundabila atmosfera de ani 70 şi a cărui replică nemaipomenita "They fucked with the wrong Mexican" devine CLASICĂ INSTANEU!

1. Planet Terror 9/10.(chiar 10/10!)


Robert Rodriguez realizează un lucru fantastic... un film de categoria B cu efectele speciale ale unui blockbuster. O orgie perversa de sânge, sex şi violentă de proporţii inimaginabile dotata cu toate accesoriile... pelicula zgâriată, sunet de calitate oribilă şi la volum maxim... erori de sincronizare si momentul genial al bobinei lipsa a filmului ce iţi pune serios mintea şi imaginaţia la contribuţie.

In rest distracţie la greu şi la un nivel ce face cu adevărat cinste filmelor cu zombies ale lui George Romero: acţiune nebuna, puroi, sânge si corpuri explodând peste tot. Ce sa mai zic de nepreţuita referinţa la Osama... faza cu fierăstrăul electric sau faptul ca bieţii zombie nu sunt chiar nişte chestii inconştiente (really twisted if you would spend any time thinking about it).

  • Werewolf Women of the S.S, înca un trailer... ce reuşeşte sa atingă culmea prostului gust cu atâta forţă încât ori o să rămâi blocat, ori o sa izbucneşti in convulsii necontrolate de râs.

  • Don't, cel mai prost trailer din Grindhouse, funcţionează la început... dar devine rapid repetitiv şi enervant!

  • Thanksgiving, o ultimă explozie de violentă necontrolată ce te aduce deja pe culmile acestei experienţe pregătind...

2. Death Proof 8/10 (la a doua vizionare 9).

După atâta distracţie simplă şi directă filmul lui Tarantino reuşeşte pentru o mare parte din prima lui jumătate să te facă să vrei să dai „Forward”... Capul o sa înceapă să te doară rapid de toată gâlceava şi bârfa ce emană din respectivele fete şi o să te plictiseaşti la nesfârşit. DAR!!! Tarantino nu se poate abţine şi încalcă toate convenţiile genului pe susţine că îl parodiază aici şi utilizează extrem de inteligent şi diabolic de genial dialogurile banale (lucrurile devin foarte clare daca revezi filmul).

Death Proof nu este un film de categoria B propriuzis, ci o tentativă serioasă la un film „classic” şi ultima jumătate a filmului îţi rezervă o surpriză nemaipomenită... atunci când ai parte de cea mai bună urmărire cu maşini din istoria cinematografiei.

Astfel acţiunea pură, adrenalina şi violenţa revin in forţă şi îl salvează pe Tarantino. (ritmul lent de la inceput, reluarea glumei cu bobina lipsă... te fac să îţi pui serios intrebarea daca omul nostru a înteles ce are de făcut aici).

În rezumat cele două metode total diferite prin care se poate faca un film, atat de prost încât să fie bun, sunt încununate de succes. PT este incredibil de distractiv, pentru că e direct şi lipsit de orice subtilitate... DP pe de alta parte se joaca cu mintea spectatorului, este profund şi subtil erotic (spre deosebire de destul de primitiva şi puternica escitare pe care ţi-o dă pelicula lui Rodriguez). Grindhouse=Sange, Actiune, Sex… aşa cum îi stă bine oricărui film ce exploatează curiozitatea noastră înnăscută faţă de aşa ceva.

Desigur că la cele peste 3 ore, filmul ăsta o să eşueze incredibil în box-office. Cu toate astea nu imi fac griji... sunt toate sansele ca el să să devină un „cult classic” ce o să fie urmărit cu placere şi peste 50 de ani.

Intr-un final sunt sigur că Grindhouse o să provoace serioase grimase din partea celor ce se consider stilaţi şi plini de bun gust. Ehh... mai mare dovadă de snobism si superficialitate în gândire... mai rar!

Subtitrare aici (RegieLive)


11 comentarii:

danezia spunea...

cred ca e nou record pentru blogosfera romaneasca:

acest post a fost realizat in 5 ore si jumatate.

3 ore vizionarea...
1 ora documentarea...
1,5 ore scrierea...

hmm... atata munca, atat de putina recunoastere ;p!

Anonim spunea...

Senzationala prezentare ! De abia astept sa il vad, mai ales ca sunt fan si Tarantino si Rodriguez.
Stiai ca Death Proof a fost nominalizat la Cannes ? Pentru mine a fost un semnal ca Tarantino revine in forta.

danezia spunea...

ei, excelenta informatie...

Death Proof merita... pacat ca e pus dupa atata distractie smintita,

Schimbarea atat de directa de stil si exprimare e destul de neplacuta, mai ales ca filmul este foarte lung...

De capul lui Death Proof ar fi luat 10/10... asa este asezat absolut neinspirat! de asta mi-a placut mai mult atunci cand l-am vazut din nou... numai pe el!

Mickel spunea...

Super misto prezentarea...dar unde ziceai ca este subtitrarea? Adresa mea de e-mail este mihairadu.mr@gmail.com, daca o gaseste cineva va rog dati-mi si mie un e-mail cu ea sau link-ul unde o gasesc. Este ok si daca e subtitrare in engleza. Multumesc!

danezia spunea...

Inca o caut si eu... nici macar in engleza nu am vazut pana acum vreo tentativa de subtitrare. (mai ales ca de la mama si tata lui... filmul asta se aude tare si prost)

Anonim spunea...

prea tare si gretos filmul asta ca sa`l vad pe computer. cand va veni la cinema ma voi duce sa`l vad.
am citit pe unele site`uri ca sunt discutii sa desparta cele 2 filme si sa se difuzeze separat.
felicitari danezia pt. munca cu articolul, m`ai facut sa vreau sa vad un film care apartine unui gen ce nu`mi place deloc!

danezia spunea...

mersi... si intradevar cred ca e o idee buna separarea celor doua filme... 3 ore este MUUUULT prea mult pentru spectatorul obinuit.

Cat despre aparitia filmului la cinematrografele de la noi... err.. nu stiu cand o sa se intample si minunea asta!

Anonim spunea...

La noi am înţeles că vin despărţite. Death Proof are premiera in România în luna iulie. De celălalt film nu ştiu deocamdată nimic.

Anonim spunea...

Dupa ce m-am uitat la filmuletu` de YouTube, mai facut sa deschid BitComet sa caut repede un torrent, cu viteza mare si sa i-au filmu` (Death Proof) :D
Multumesc, de prezenatare :)

danezia spunea...

mmm... încă un client fericit! :P

Ei poate dai de veste... sa mă mai găsească si altii!

Anonim spunea...

Hi thear

Ti-am gasit blogu din intamplare..dar poate mai trec pe aici.

Ce vroiam sa zic e ca Death Proof mi-a placut inca mai mult decat PT! Tarantino era insetat sa faca iar dialoguri lungi - care m-au incantat - e mai colorat, mult mai inteligent si plin de satira, original, personal, cu obsesiile lui pentru negrese, blonde, picioare, filme 'studiu' (referinta la Vanishing Point), si, in dezlantuirea pe toate nivelele creativ vorbind, o inspiratie din jocu PC Return to Castle Wolfenstein - trailerul cu nazistele (pe care le impusti la un nivel intr-o biserica..). Per total,un Tarantino pur si foarte foarte bun. Peste Kill Bill. Peste Pulp. O yea.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.