Verdict: Gripa Porcina, H1N1 (tulpina mexicana) nu e cu nimic mai agresiva decat gripa sezoniera... ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

05 mai, 2009

Verdict: Gripa Porcina, H1N1 (tulpina mexicana) nu e cu nimic mai agresiva decat gripa sezoniera...

 Editare, 10 ianuarie 2009

Pentru a preveni orice confuzii articolul se refera la o situatie din trecut... si a fost valabil pentru acea situatie

Intre timp virusul a suferit o mutatie in Ucraina, mutatie ce il face periculos si cu un procent de mortalitate de peste 2%.

Deoarece urmaresc virusul inca de la primele cazuri din Mexic, am inteles pericolul si m-am vaccinat la inceputul lunii Decembrie (sunt printre primii romani vaccinati). Intre timp am convins si pe altii ca trebuie sa se vaccineze.

Puteti citi despre vaccin, efectele sale si de ce trebuie sa va vaccinati pe blogul meu dedicat acestei probleme:

Cantgrip, Eu si AH1N1


 Articolul original (datat 5 mai 2009):
covorase cu dezinfectant... reporteri si moderatori ce tot intreaba cand e timpul sa intram in panica... masti pe fata, Tamiflu retras din farmacii... si brosurele tiparite de baietii destepti pe banii nostrii: Totul pentru un mare fas!


Tulpina actuala de gripa H1N1 e jenant de neagresiva. Nu se ridica nici macar la nivelul ultimelor pandemii serioase din 57, 68 ca sa nu vorbim de 1918.

Apropo H1N1 nu e chiar o mare descoperire... si exista ceva imunitate la chestiuta asta avand in vedere ca tot H1N1 a fost si gripa spaniola...

Date tehnice A/H1N1... tulpina are 4 componenete specific umane, 1 bucata aviara si 2 bucati porcina, insa virusul asta care uneste toate cele 3 versiuni de gripa pare sa fie deocamdata inofensiv...

Insa acum tonul acestui articolas... se schimba...

Versiunea penibila a lui A/H1N1 si toata panica de fufe isterizate... o sa ne coste amarnic la iarna, cand versiunea completa si letala a virusului o sa fie probabil gata. Nu ma indoiesc ca odata ajuns in Asia virusul va suferi o noua mutatie in leaganul prea minunat al virusurilor gripale.

Insa lumea nu va fi pregatita, oamenii satui de virusaraie... si de prostiile de la TV nu se vor vaccina si vor lua in ras noile cazuri de gripa...

Iar gripa ce va veni... va fi cu adevarat agresiva, si va contamina intrega planeta in mai putin de o saptamana, si nu ne vom da seama de asta decat cand va fi prea tarziu.

Nota:

Odata de pandemia de isterie se va linisti, pregatiti un BOB sau GOOD la indemana... care sa contina Tamiflu (si.... in cel mai rau caz sau) Relenza... odata ce aceste medicamente vor fi din nou disponibile la vanzare.

Cititi modul de utilizare si nu ezitati sa le folositi in caz de pandemie.

Verificati din cand in cand... harta reala si completa a raspandirii virusului H1N1...

http://flutracker.rhizalabs.com/

si nu in ultimul rand, urmariti feedul meu de tweeter :), in mod sigur o sa gasiti informatii mai relevante si mai corecte decat cele de la televiziunile de pe la noi.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Nu iti repari si tu blogul? Ca e plin de erori si poze lipsa.

Anyway, legat de Tamiflu, am vazut un filmulet in care o tipa practic face praf Tamiflu.
1. rezervele de Tamiflu sint calculate pe procent de populatie, dar numai pentru doua saptamini, in conditiile in care o pandemie dureaza 18-24 de luni.
2. efectele secundare ale Tamiflu includ tendinte sinucigase (in timpul unei pandemii globale. Cool!) si efecte "ca de gripa" (deci nu stii daca un om e bolnav si are nevoie de Tamiflu sau e deja indopat cu Tamiflu)
3. efectele primare ale Tamiflu se aplica doar la un anumit tip de virus, anume unul care nu are efect pandemic. Nu se cunoaste efectul asupra unui eventual virus pandemic.

Interesant mi s-a parut ca efectul mortal al virusilor astia aviari si porcini nu vine de la ei, ci de la sistemul imunitar. Pus in fata unui agresor despre care nu stie nimic pe motiv ca nu e virus uman, sistemul imunitar da cu nucleare peste tot iar omul se ineaca in propriile lichide pulmonare. Deci pun si eu o intrebare de om prost: nu ar fi bun un medicament de supresie a sistemului imunitar sau poate chiar un antihistaminic?

danezia spunea...

nu stiu ce sa zic despre erori... poate o sa gasesc pe cineva sa faca chestia asta pentru mine... nu de alta dar efectiv nu am timp.

Tamiflu e bun... luat la primele simptome (daca e pandemie)

E un inhibitor bun pentru tot ce e virus gripal cu actiune asupra N (din marea majoritate de HxNx).

Exceptie e gripa de tip C, a carei structura e diferita de A si B (astea fiind cele pandemice)

Asa ca recomand un stoc decent de Tamiflu.

danezia spunea...

P.S.

Ce am invatat din povestea cu gripa porcina si din cutremurasul de 5R e ca lumea o sa intre in colapt... din PANICA

mass-media e atat de preocupata de rating incat uita ca are responsabilitatea pentru o informare corecta.

Ma astept in orica clipa ca civilizatia umana sa se prabuseasca din cauza ISTERIEI... indiferent ca e financiara (marea "criza", medicala ("HapciuN1"), militara (terorismul lui Mos Peste)

Trebuie sa recunosc ca accesele astea isterice ma fac sa fiu extrem de precaut si prevazator... paranoic chiar.

danezia spunea...

@Siderite, ai dreptate... cu erorile.

Am optimizat un pic timpul de incarcare.... pentru ca era dezastru!

Incerc sa repar faviconul!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.