02 decembrie, 2007

Filmele bune ale lunii noiembrie

Luna asta a fost una cam plină de evenimente, aşa că nu prea mi-a rămas mult timp de filme. Din fericire sunt hotărât să recuperez şi voi începe cu un mic experiment. În loc să prezint filmele în avans şi să îmi dau cu părerea… doar din auzite, voi rezuma apariţiile demne de remarcat din luna ce tocmai s-a terminat. Aştept feedbackul vostru.

Luna Noiembrie:

Cat I. (candidate serioase la Oscar)

No Country for Old Men o recomandare pentru care sunt capabil să bag mâna în foc. Undeva la graniţa cu Mexicul, 2 milioane de dolari şi o groază de heroină declanşează nebunia: acţiune, suspans (muuuuult suspans), sânge, violenţă şi ceva umor care să mai detensioneze atmosfera.

Michael Clayton – George Clooney, nimereşte un nou rol de remarcat într-un thriller ce dezvăluie câteva din dedesubturile mizerabile ale meseriei de avocat al diavolului, pentru marile corporații şi VIP-uri. Povestea plină de suspans are rolul de arăta destul de fidel, felul prin care marile companii își rezolvă problemele de tot felul... bani să fie... că metode se găsesc.


Gone Baby Gone –un thriller dramatic plin de suspans ce porneşte de la dispariţia misterioasă a unei fetiţe de 4 ani. Răsturnările de situaţie, şi surprizele sunt premisa unei vizionări mai mult decât interesante.

Cat II. (de văzut… obligatoriu)

Enchanted – megacorporaţia Disney ™ loveşte la fix şi produce un film de familie cu adevărat bun… parodiind (cu blândeţe) poate cele mai bune filme produse chiar de ei. O reinventare pe care nu pot decât să o aplaud. Un comedie perfectă pentru perioada asta a anului…


Before the Devil Knows You're Dead – Un film provocator, plin de tensiune ce explorează cele mai întunecate abise ale fiinţei umane. Povestea unui jaf… spusă într-un mod ce cu greu poate fi descris ca unul convenţional.

Futurama: Bender's Big ScoreBender, robotul cleptoman şi mare amator de bere din mileniul 3 revine pentru marea sa lovitură. Un deliciu pentru toţi fanii Futurama şi nu numai!

Into the Wild – Un film ce povesteşte viaţa lui Walt McCandless, un tânăr talentat ce abandonează civilizaţia de care este dezgustat pentru ţinuturile sălbatice ale Alaskăi … O poveste adevărată, ce e transformată de Sean Penn într-un film cu adevărat deosebit.

Cat III. (se merită văzute)

I'm Not There – Viaţa enigmatică dar plină de evenimente a marelui Bob Dylan este prezentată într-un mod inovator. Un film care experimentează mult şi oferă o experienţă pe măsură. Numai bun de servit snobilor ce susţin cu tărie că toate filmele americane sunt la fel.

Beowulf – Legenda lui Beowulf reînvie prin minunile animaţiei moderne într-un film plin de acţiune şi aventură.


Stephen King's The Mist - Pentru cei ce mi-au urmat sfatul de a vedea 1408 (şi au apreciat experienţa) lansez încă o provocare pe măsură. Un film de groază care promite să te sperie… fără avalanşe de sânge. Un aperitiv cu tente Lovecraftiene ce poate anunţa revenirea la ideea de horror psihologic şi renunţarea, cel puțin pentru o vreme, la blood-pornul de gen SAW sau Hostel.

Dan in Real Life – nu este o comedie neapărat spumoasă, cum nu e nici pe departe o stereotipică comedie romantică. E până la urmă un film ce reuşeşte să se salveze de la un abis de sentimentalisme convenţionale prin ceea ce Steve Carrell şi Juliette Binoche dovedesc că pot să facă… şi anume să joace bine şi să creeze personaje pentru care să simţi emoţii cât se poate de reale.


Citeste tot articolul si Comentariile!
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.