25 noiembrie, 2007

Futurama: Bender's Big Score– 9/10

Cei mai înfocaţi fani ai mult regretatei serii Futurama vor fi încântaţi peste măsură de acest film lansat direct pe DVD. Scenariul genial (bine gândit şi complex din punct de vedere ştiinţific), abundenţa de glume de la cele mai directe la cele mai sofisticate, revizitarea şi explicarea unora dintre cele mai reuşite momente ale serialului, ironiile fine şi abundenţa de parodii şi aluzii mă fac să regret lipsa acestui film din cinematografe.

USA/ Engleza/ min 88

Sunt sigur că mulţi dintre voi nu au auzit în viaţa lor de Futurama, serialul animat creat de către „tăticul Simpsonilor” Matt Groening, chiar dacă într-o vreme pe TVR2... la ceas de noapte au fost difuzate destule episoade din el.


Oricum nici la noi, ca de altfel în toată lumea, acest show nu a devenit vre-un fenomen de masă capabil să detroneze în notorietate seriale ca Family Guy, The Simpsons sau South Park, însă poate a venit timpul ca acest lucru să se schimbe... Calitatea seriei este incontenstabilă şi terminarea abruptă a acesteia... undeva în sezonul al 4 e probabil una dintre cele mai regretate şi discutabile decizii de anulare a unui serial de televiziune american.

Şi de aici, de la gafa monumentală a directorilor de la FOX, porneşte „Bender's Big Score”. Urmează apoi o decapitare accidentală ce duce la o extrem de amuzantă poveste despre „spam-uri”, dragoste şi călătorii în timp... la care se adaugă ingredientele clasice ale seriei: umorul negru, poveştile multiple ce se întretaie, parodierea scenelor clasice din filme, ironizarea lumii „prezentului”, situaţiile bizare sau ilogice dar şi momentele sfâşietor de triste sau scenele muzicale.


Totul merge bestial de lin şi încă nu îmi dau seama cum filmul ăsta poate fi fragmentat în episoade pentru atât de aşteptata revenire a seriei pe Comedy Central.În concluzie, Futurama: Bender's Big Score prezintă aceeaşi combinaţie teribilă de umor direct, fizic... nesimţit ;)) şi aluzii fine ce i-au făcut deja pe cei mai înrăiţi (inteligenţi) fani să analizeze screenshoturi şi să se apuce de descifrat, capabilă să distreze pe orice spectator deţinător de creier. De văzut!!!

(ahh... şi sa nu uitam desigur că DVD-ul conţine un întreg episod din Hypnotoad... mmm... mai convingător decât orice review!)

Subtitrare (waiT)

Citeste tot articolul si Comentariile!

20 noiembrie, 2007

The Simpsons Movie (Simpsonii – filmul / Familia Simpson – filmul ) -8/10

Familia Simpson nu se reinventează pentru marele ecran și nu ne surprinde cu nimic nou. Din fericire filmul, deși doar combină cele mai memorabile teme ale seriei, e un festival de răsete, plin de glume de tot felul… de la cele mai simple până la istețe ironii.


USA/ Engleza/ min 87

The Simpsons Movie e un rezumat fericit al celor aproape 20 de ani de existență a serialului TV, și deși are aproape o oră și jumătate pare la fel de cursiv și de captivant ca și oricare dintre episoadele geniale ale seriei. Dar poate cel mai important filmul e distractiv și capabil să încânte pe toată lumea.

Dincolo de răsete, există și căteva părți mai serioase și emoționante ce leagă destul de bine povestea și care în acelaşi timp transformă personajele din simple caricaturizări stereotipice ale societăţii americane în entitaţi umane, de care te poti atașa și cu care te poți identifica.

Firul principal al poveștii, ce urmărește urmările unei catastrofe ecologice provocate de ignoranța lui Homer, e în sine un exemplu al atenției și echilibrului… cu care se poate râde de orice : )). Dincolo de a fi o predică ecologistă, ea își transmite mesajul ironizând în stânga și în dreapta, reușind să ne distreze pe cât să ne pune câteodată și pe gânduri.

În rezumat, un film de văzut… una din rarele ocazii când adaptarea cinematografică a unui serial TV chiar merită timpul şi banii. Genul de film pe care îl poți vedea oricând cu oricine și care să fie la fel de distractiv şi la a treia vizionare.

Subtitrare aici (RegieLive)


Citeste tot articolul si Comentariile!

07 noiembrie, 2007

Happy Birthday to Me :P!

Ei da... e adevărat azi e ziua mea, aşa că dacă sunteţi în trecere pe aici, nu vă sfiiţi să lăsaţi un comentariu (de preferat urări de bine... de data asta : ).

Planul pe ziua de astăzi e simplu:

  • puţină foială pe afară... mai ales că e foarte frumos, ninge !
  • o petrecere mică cu amicii... nu neapărat una trăsnet, cu kebab şi toate cele >: ), ca în super-slasherul din anii 80 a cărui titlu l-am "împrumutat" pentru acest post.
(de fapt totuşi o să fie un măcel în seara asta... chiar îmi pare rău de Lăcătuş. Să mă uit? Să nu mă uit?... poate o să se întâmple o minune... chiar de ziua mea)

Citeste tot articolul si Comentariile!

06 noiembrie, 2007

American Gangster (Gangster american) – 9/10

O excelentă realizare capabilă să se alăture clasicelor filme cu mafioți. Un fel de Godfather versiunea black” ce respectă din păcate prea bine rețeta și nu aduce nimic inovator deși lungimea (exagerată) a peliculei ar fi permis multe.

UK / Engleza/ min 157 (!!!)

Dacă ar fi fost făcut prin anii 80 sau chiar la începutul deceniului trecut „American Gangster” ar fi devenit probabil unul dintre mai bune filme din istorie. Nu de alta dar prezentarea poveștii lui Frank Lucas (un gangster de culoare ce pune la punct o uriașă afacere cu droguri bazată pe principiile „sănătoase” ale oricărei mari corporații) ar fi necesitat cu adevărat mult curaj, mai ales că ar fi subliniat multe din defectele hidoase ale lumii în care trăim.

Acum în 2007, ideea că un gangster afro-american poate fi mai influent decât mafia italiană nu prea ne mai miră (cultura Hip-Hop ne-a educat bine)… cum nimeni nu o să fie prea șocat de realitatea că războaiele se poartă câteodată pentru cele mai dubioase motive sau de faptul că un soldat deseori e mai util în sicriu decât în viață. Nici revelația că traficul de droguri e de fapt o industrie bine reglementată ce pune pâinea pe masă pentru sute de mii de oameni (polițiști, militari, judecători, politicieni, avocați) nu e tocmai o revelație. Hollywoodul nu și-a asumat prea multe riscuri și vorbește despre niște lucruri ce nu mai sunt tocmai tabu.

Strict despre film numai de bine, nu are rost să il laud inutil (povestea, dinamica, acțiunea, personajele, violența, … totul e la superlativ și dozat perfect), ci doar să îl recomand din inimă: mie mi-a plăcut la nebunie, și sincer credeam că nu o să se mai facă niciodată astfel de filme…

Paiul din ochi se referă la lungimea peliculei pentru că exista destul material de umplutură ce putea fi dat jos: dezvoltarea personajului Richie, cu atât de plictisitoarele scene de divorț, e inutilă… Russell Crowe se putea descurca genial cu mult mai puțin și aici chiar nu mai are pe ce să își pună amprenta.

Și ca să completez cuplul stelar din rolurile principale, Denzel Washington îl duce prea departe de origini pe semianalfabetul Frank Lucas… pentru care hainele din blana de chincilla erau mai la ordinea zilei decât costumele sobre. Nu prea e bine că talentul și farmecul lui Denzel ne face să admirăm și să invidiem un criminal… dar poate că e explicabil… de la Shaft încoace nu am mai văzut pe marele ecran un personaj atât de cool.

Cine știe, poate chiar e semnul că ne pregătim să ieșim din era pimpingului și a bling-blingului. Eu unul așa sper!

Subtitrare aici (RegieLive)

P.S.

Armand Assante iși confirmă prestația bună din Californian Dreamin… nesfărșit, și joacă excelent rolul bossul italian Dominic Cattano. La mai mare!


Citeste tot articolul si Comentariile!

03 noiembrie, 2007

PR4

Mi-am verificat azi din curiozitate Page Rankul... si yupee... parca PR4 suna mai bine ; ).
Recunosc ca mai trebuie lucrat la continut, am tot promis ca revin in forta... si o sa ma tin pana la urma de cuvant.

Cat despre noul layout... se pare ca templateul de meu Blogger a fost modificat de atatea ori... incat e posibil sa o iau de la inceput. Suntem cam prea departe de originalul Minima black si inca o operatie pe cord deschis ar putea sa fie fatala.

Deocamdata chiar introducerea noului vidget de la Feedburner, s-a lasat cu emotii... si eu vreau sa fac atatea.... :(

So let's Google dance!

Citeste tot articolul si Comentariile!
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.