31 mai, 2007

Black Sheep (Oaia neagră) - 5/10 (10/10)

WARNING: ACEST POST POATE CONTINE IMAGINI SOCANTE

Se pare ca spiritul filmului de categorie B supravieţuieşte cu succes si în secolul XXI prin această producţie ridicolă, plină de scene sângeroase, enorm de amuzantă şi nemaipomenit de cretină.

Noua Zeelandă/ Engleza/ min 87 (nu se intrevede distributia in RO)

Chiar dacă am dat nota 5 (trebuia să îmi respect sistemul de notare), acest film merită mult mai mult din perspectiva faptului că e plin de toate bunătăţile ce fac ca un film prost să fie distractiv... sau chiar să devină foarte bun doar pentru că e ridicol de prost. (Se pare că anul 2007 reprezintă renaşterea filmului comercial de categorie B)

Ideea e cretină, scenariul absolut nătâng iar personajele nu sunt mai mult de nişte clişee. Şi pentru că am păcătuit şi am văzut „workprintul” celor de la mVs experienţa a fost completată de lipsa efectelor sonore şi de impresia generală a unor efecte speciale de tot râsul.

Însă combinaţia între stupiditate, valorile de producţie zero şi violenţa brutală plină de maţe şi sânge a filmul, face ca experienţa să fie una ce nu poate lipsi pentru orice fan serios al genului Horror.

Subtitrare aici (Regie Live)

Vă rog să admiraţi trailerul...


Citeste tot articolul si Comentariile!

29 mai, 2007

(Oldie 1986) Castle in the Sky (Tenkû no shiro Rapyuta) - 9/10

Această superbă animaţie japoneză tradiţională pare să vină dintr-un univers paralel... la fel ca şi acţiunea filmului. Noroc că încă mai avem parte de astfel de producţii capabile să te însufleţească şi să îţi clătească ochii după tortura nesfârşită de CGI-uri mediocre din ultima vreme.

Japonia/ Japoneză, Engleza (dublat)/ min 124

Dacă eşti printre cei ce consideră că Shrek 3 e un film bun, o să ai o mare surpriză descoperind această animaţie. Acţiunea non-stop, explozivă şi plină de suspans (gen Indina Jones) aflată într-un crescendo logic şi palpabil, face ca această aventură să fie accesibilă şi distractivă, deşi e presărată de o serie de lucruri ce o să te pună sigur pe gânduri.

Coloana sonoră (americanizată-simfonica-epică) a versiunii dublate pe care am urmărit-o, contribuie şi ea la dinamism, însă secţionează valoarea artistică a unor scene ce ar fi mers mai bine în liniştea originalului (in plus cred ca as fi apreciat mai mult coloana sonora originala mai restrânsă ca dimensiune, electronica si extrem de simpla).

Animaţia e superbă şi recreează o lume extrem ce mi s-a părut extrem de apropiată de cea din „Amiralul văzduhului” a lui Michael Moorcock. Un univers îngheţat undeva la nivelul tehnologiei anilor 20... err... a tehnologiei viitoare a unei lumi în care aburul e încă la putere... Minunat!!!

Subtitrare aici. (Titrari.ro, requires login)

P.S. Felicitări uploaderului, însă nu e nici pe departe RoSubed.


Citeste tot articolul si Comentariile!

28 mai, 2007

Filme noi (iunie 2007)

Acest articol a fost scris... acum ceva vreme. Pentru a afla cele bune informaţii despre cele mai noi filme (2008) aruncă o privire pe categoria: FILME NOI (click aici)

Ok, se pare ca revin la inceputuri... cu un articol numai bun de dat ca link, atunci cand trebuie sa raspunzi la intrebarea "nu stii niste filme noi numai bune de vazut?"

Si cum "un film bun" inseamna pentru fiecare altceva... am avut grija sa te las de unde sa alegi.

Urmeaza lista filmelor ce vor avea premiera luna viitoare. Am pus si trailerele asa... ca postul sa se incarce super-nasol... rabdare.

Filme noi, 1 IUNIE 2007

Knocked Up (R) se pare ca e vorba de o comedie super… o sa stau cu ochii pe filmul asta.

Mr. Brooks (R) Kevin Costner joacă (se pare ca foarte bine) rolul unui om cu o viaţă dublă (un fel de Dr. Jekyll an Mr. Hide): un om de afaceri de succes, filantrop, tată şi soţ perfect... dar care are un secret ascuns... este un criminal in serie... mmm... interesant...

Gracie (PG-13) Bazat pe fapte reale, o poveste despre o tanara ce incearca sa depaseasca momentul dificil mortii fratelui sau, indeplinindu-si visul de a juca fotbal (soccer) feminin. Sincer avand in vedere „expertiza” americanilor in materie de fotbal... nu prea sunt impresionat!.

Pierrepoint (R limited) Un film despre cel mai cunoscut „calau” din istoria recenta a Marii Britanii... pt mine... un subiect interesant.

Crazy Love (NR limited) Documentar prezentat la Sundance, despre o extrem de ciudata relatie de dragoste inceputa in anii 50 care continuă si astăzi. Dacă o să dau de el... o să îl văd din simplă curiozitate.

The Trials of Darryl Hunt (NR limited) Un documentar despre o crimă senzaţională lipsit de senzaţionalisme, şi despre 20 de ani de eforturi pentru a elibera un om condamnat pe nedrept. De văzut...

I'm Reed Fish (NR limited) O poveste dintr-un mic oraş american de provincie ce calcă pe urmele lui Napoleon Dynamite.

Filme noi, 6 IUNIE 2007

The Grönholm Method (NR limited)

Your Mommy Kills Animals (NR limited) Un film despre cea mai periculoasă entitate teroristă din interiorul Statelor unite (dupa FBI)... miscare pentru protecţia animalelor. Un subiect controversat.... tratat cu o miraculoasă echidistanţă... sper să apuc sa văd şi documentarul ăsta.

Filme noi, 8 IUNIE 2007

Ocean's Thirteen (NR) Cred că filmul ăsta nu are nevoie de prea multe prezentări. O continuare decentă si care nu pierde nimic din ceea farmecul originalului. E şi asta de văzut...


Surf's Up (NR) O animaţie cu pinguini... hmm... al naibii de original... Pinguini care dansează şi fac surf... so f****** LAME & RETARDED. Nu e nevoie să fii un mare geniu ca să miroşi o bombă!!! (fumigena)


Hostel: Part II (NR) Continuările filmelor de groază sunt de obicei oribile, iar genul Horror e de ceva vreme într-o amorţire teribilă. Cu toate astea... din simplă curizitate vreau să văd şi filmul ăsta.

Filme noi, 15 IUNIE 2007

The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (NR) SF, acţiune, aventură, efecte speciale... blockbuster de vară.

Golden Door (PG-13 limited) Am mai vorbit odată despre „Nouvomondo”... Un film italian de vazut!!

Nancy Drew (PG) Actiune, Aventură şi poveşti cu crime şi detectivi pentru copilasi , bazat pe atât de cunoscutul personaj creat de Carolyn Keene. Ideea pare o porcărie de stors bani….

I Could Never Be Your Woman (PG-13) Comedie romantică cu Michelle Pfeiffer. Miroase rău…

Fido (PG-13) Un comedie cu zombilăi cu o premisă şi idee absolut minuată. O satiră deliciosă a perioadei idilice a anilor 50 (in SUA) si a filmelor cu zombies de la începuturi... fanii filmelor moderne (gen 28 whatever) o să fie puţin dezamăgiţi. De văzut!!!

Eagle Vs. Shark (R) o comedie în genul „filme cu prosti”... poate să meargă... sau dimpotrivă... să nu meargă.

Filme noi 22 IUNIE 2007 (detaliile despre aceste filme sunt destul de puţine).

DOA: Dead or Alive (PG-13) Popcorn movie, bazat pe seria de jocuri video...Un film nemaipomenit de prost, dar si al naibii de distractiv... „gagici superbe care caftesc aproape dezbrăcate” visul oricărui adolescent în călduri.

1408 (NR) Un horror cu ceva potenţial (inspirat dintr-o schita a lui Stephen King, cu Samuel L Jackson)... om trăi şi om vedea

Captivity (NR) O tânără top model, adulată de o întreagă lume, este răpită şi ţinută captivă şi desigur că supusă la tot felul de chestii perverse... :p : Subiectul pare interesant, incitant şi controversat... să sperăm că şi realizarea o să fie pe măsură.

Evan Almighty (NR) Steve Carell revine în rolul prezentatorului TV din “Bruce Almighty” pentru ceea ce are toate premisele unei comedii capabile să facă senzaţie (*sau sa fie extrem de nasoala)…Morgan Freeman e şi el pe acolo… Sună apetisant!

Black Sheep (NR Limited) Toti cei care au chef de stupizenii amuzante... o să se distreze nemaipomit cu acest film. Cele mai docile animale domestice... oile... devin in urma unui experiment... o hoarda furioasă cu poftă de sânge de om. Absolut minumat... ard de nerabdare să văd o astfel de idiotenie. SF, Horror, Actiune, Suspans si MII de RĂSETE.

A Mighty Heart (NR Limited) O dramă superbă ce documentează uciderea reporteritei Danny Pearl (Wall Street Jurnal). Pare o realizare exceptională...

September Dawn (R Limited), un fel de Romeo şi Julieta ce se desfăsoară pe fundalul unuia dintre cele mai mari masacred din istoria SUA:

Filme noi, 27 IUNIE 2007

You Kill Me (NR Limited) O comedie neagră cu buget redus...

Filme noi, 29 IUNIE 2007 (very little relevant info)

Live Free or Die Hard (NR) DIE HARD 4 Pai Bruce Willis revine să salveze lumea, să sperăm că o să avem de ce să ronţaim popcorn!!!!

Ratatouille (NR) Animaţie pt copilasi... Pixar... Disney... neahh...

Death at a Funeral (NR) comedie britanică ... despre o moarte la o inmormântare... pare un subiect ciudat... si sunt curios de unde ar putea să iasă amuzamentul.

The Martian Child (PG)

Mama's Boy (NR) O comedie despre un tânăr de 29 de ani... ce este alungat de sub aripa mamei, in lumea crudă şi rea....

Vitus (PG Limited) Un film elveţian despre un tânăr pianist şi actor (jucat de cătreTeo Gheorghiu)

Evening (PG-13 Limited) O dramă cu o distribuţie stelară... ce pare al naibii de plictisitoare.


Have fun!!!

Citeste tot articolul si Comentariile!

27 mai, 2007

Palme d'Or pentru Cristian Mungiu!!!! 4 luni, 3 saptamini si 2 zile!!!

Nu pot zice decat... bravo! Felicitari Cristian Mungiu!!!

Un moment minunat, un film minunat pe care ard de nerabdare sa il vad!

(extrem de fericit, pentru ca am avut din nou inspiratia de a "ochi" un alt film romanesc castigator)

Citeste tot articolul si Comentariile!

California Dreamin' castiga "Un Certain Regard" la Cannes!!

Danezia zice din nou "Go!Go! good Romanian movies!!!"

Cristian Nemescu castiga (din nefericire) post-mortem, premiul "Un Certain Regard" la Cannes, reusind sa egaleze performanta lui MDL a lui Cristi Puiu. Eu unul sunt sincer surprins... insa placut impresionat.

Nu au mai ramas decat uriase emotii pentru 4 luni, 3 saptamini si 2 zile: premiul pentru cel mai bun rol feminin e aproape sigur (90%), insa eu visez (alaturi de Cristian Mungiu si de foarte multa lume) la Palme d'Or. Si nu visam degeaba... sansele sunt reale... chiar decente ...40%...

Ar fi absolut minunat un astfel de premiu la editia aniversara cu numarul 60 a festivalului de la Cannes, un semnal urias pentru talentul si potentialul ce se ascunde in "industria" noastra cinematografica...

... mai avem doar de exilat cativa dinozauri... si totul o sa fie minunat!!!

Citeste tot articolul si Comentariile!

26 mai, 2007

Pirates of the Caribbean: At World's End (Piratii din Caraibe 3 / Piratii din Caraibe: La capatul Lumii) - 7/10

Cam puţine lucruri mai pot fi spuse atunci când ai parte de un film ce a început să fie turnat cu mult înainte ca scenariul să fie gata... Şi totuşi construcţia asta al naibii de lungă, făcută la întâmplare, înghesuită şi cu o poveste lipsită de sens... are destule de oferit: violenţă, explozii, acţiune, efecte speciale şi decoruri spectaculoase în valoare de 300 milioane $. Mie mi-a plăcut chiar dacă prima ora e super-plicti...yawn...arr....

USA/ Engleza/ min 168

POTR AWD face o figură mai bună decât „Dead Man's Chest” mai ales pentru bătălia epică de pe final, însă în acelaşi timp se îndepărtează şi mai mult de la spiritul primului film. E doar marginal amuzant (poantele sunt puerile), lent, lipsit de isteţime şi marcat de o avalanşă de personaje, legende şi mituri cam greu de urmărit.

În schimb extravaganţa nemaipomenită de acţiune explozivă din multe scene, efectele vizuale ce o să te lase cu gura căscată şi coloana sonoră pe măsură… compensează surprinzător de multe. Aşa că această călătorie extraordinară de la tropice la pol, din lumea noastră şi până pe cealaltă, din (puţinul) adevăr istoric şi până în legendă o să te satisfacă până la urmă. Un blockbuster cu adevarat reuşit!

ATENŢIE TOTUŞI!!! Primele cadre din filmul ăsta vor neapărat să demonstreze că ratingul de PG-13 al Piraţilor 3 e cel puţin dubios... însă se pare că atâta timp cât nu sare sângele şi nu se văd sâni totul e ok...

Fie aşa, chiar am apreciat atmosfera întunecată de sfârşit de lume... mai apropiată de LOTR decât de mizeriile pe care le produce de obicei Disney. Însă mai corect (pentru toată lumea) ar fi fost un R şi să fie băgate în film toate ingredientele ce l-ar fi făcut cu adevărat distractiv şi impresionant…

Subtitrare aici (Regie Live)


Citeste tot articolul si Comentariile!

23 mai, 2007

Harry Potter and the Order of the Phoenix, premiera: 28 iunie Tokio!

Desigur ca din suita Blockbusterelor de vara nu putea lipsi si Harry Potter 5.

Premiera mondiala o sa fie pe 28 iunie in Tokio, urmeaza apoi alte cateva vizionari de gala la Londra (3 iulie) si LA (8 iulie). Apoi filmul va fi lansat in cinematografe din toata lumea incepand cu 11 iulie... si daca premiera o sa fie cam pe atunci si prin Ro. (n.a. 20 iulie)... e semn clar ca filmul o sa slabut :P (joking).

Cei drept fanii inraiti vor avea totusi ocazia pe 21 iulie sa citeasca ultima carte a seriei (Harry Potter and the Deathly Hallows)... si tragand linie asta ar insemna ca mai este rost de alte 2 filme... (Harry Potter and the Half-Blood Prince fiind programat deja sa fie lansat pe 21 noiembrie 2008)

E destul de probabil ca trendul constant al calitatii seriei sa se mentina in continuare si pentru ca trailerul promite destul de multe... sper sa nu sufar enorm in timp ce o sa vad alte 2-3 ore de vrajitori si vrajeli. (recunosc ca nu prea imi plac filmele cu HP)

Citeste tot articolul si Comentariile!

22 mai, 2007

Filme noi (21-27 mai)

Se pare ca săptămâna asta o sa fie una grozava... şi asta nu pentru că se lansează atât de aşteptaţii Piraţi din Caraibe la capătul lumii, ci pentru că se pare că o să fie loc şi pentru filme cu adevărat bune...

In primul rând atenţia mi-a fost atrasă de Bug, o dramă paranoică cu accente serioase de horror ce reprezintă adaptarea cinematografică a unui spectacol de mare succes de pe Broadway. Pare să fie ciudat, plin de suspans... şi exagerat in realizare...

Piraţii din Caraibe se pregătesc desigur să ia cu asalt BO... în ceea ce se preconizează a fi cea mai de succes reţetă financiară din istorie. Disney nu are pur si simplu cum să o dea în bară, toată lumea se aşteaptă ca filmul ăsta să fie plin de efecte speciale şi acţiune... iar cu 300 de milioane de dolari se pot face destule.... În orice caz estimările iniţiale spun că Piraţii 3 o să fie un film ceva mai decent decât Piraţii 2...

Fanii genului ANIME, o să fie sigur încântaţi de Paprika, această aventură SF cu elemente de Horror... îndreptată clar către publicul adult ; ) e capabilă să încânte şi să distreze. In mod clar pe lista mea de MUST SEE!!!.

Ten Canoes, este o invitaţie deschisă către o lume nemaivăzută... cea a aborigenilor de dinainte de colonizarea europeana a Australiei. O astfel de fabulă plină de natural, autentic şi umor neaşteptat... pare super-interesantă.

Boss of it All, e o comedie daneză ce o să fie sigur pe placul lui danezia : P. La fel ca toate filmele scandinave, asta o să fie o experienţă greu de înţeles pentru cei care nu înţeleg cultura nordică..., pentru putinii „norocosi” se preconizează insa o chestie tare de tot!. De abia aştept să îl văd... gg Pirate Bay... pentru că sunt sigur că un astfel de film nu o să fie distribuit în Ro... nici măcar într-un milion de ani!.

Golden Door (Nouvomondo), am avut ocazia să văd acest film despre imigraţia siciliană în SUA chiar anul trecut in Italia şi am fost impresionat... mai ales că povestea lui se mula perfect pe starea mea de spirit de atunci. Câştigător a numeroase premii „Lumea Nouă” începe să îşi piardă din nefericire autenticitatea spre final... atunci cand povestea deviaza pentru a preda cateva lectii...

Angel-A, deşi arată superb (in alb-negru) şi reprezintă un efort sincer, această comedie a lui Luc Besson suferă de aceleaşi defecte pe care francofonii fanatici par să nu le observe niciodată atunci când vine vorba de filmul francez... dialoguri banale şi oarecum repetivive, manierism ciudat în interpretare (lipsa vizibilă de chimie)... şi idilizare bolnăvicioasă a realităţii. Cu toate astea filmul... e destul de romantic pentru a merita o vizită la cinema alaturi de iubita... ; ) mmm...

Si desigur de aici nu poate lipsi petarda saptamanii... Hollywood Dreams... o încercare jenantă ce îşi doreşte a fi o comedie. Un film banal, plictisitor si lipsit de idei.

Citeste tot articolul si Comentariile!

(Oldie 2003) Cidade de Deus (City of God / Oraşul Zeilor) - 10/10

Istoria confruntării finale dintre găştile rivale ale unui ghetou (favela) din Rio de Janeiro se conturează dintr-o mulţime de poveşti pline de suspans, umor, dramă, droguri, dragoste şi violenţă ce se întind pe durata a peste 20 de ani. Rezultatul e un film atât de puternic şi atât de şocant, încât o mică migrenă pe final... pare o reacţie fiziologică normală.

Brazilia, Franţa, USA/ Portugheză/ min 135

Un film cu adevărat mare este cel care reuşeşte să îţi captureze atenţia şi imaginaţia în aşa hal încât să uiţi că priveşti la o ficţiune. Pur şi simplu ajungi să te identifici cu tot ce se întâmplă pe ecran, pe măsură ce pelicula îţi capturează gândirea şi imaginaţia.

În Cidade de Deus devii fără să îţi dai seama localnic al unui loc pe care ajungi să îl cunoşti şi să îl simţi. Favela îţi devine casă pe măsură ce povestea îţi dezvăluie începuturile cartierului şi pe cele ale viitorilor săi „eroi”. Iluzia e perfectă, atmosfera reprodusă impecabil iar poveştile oamenilor acelor locuri îţi devin rapid familiare...

Este uimitor cum acest film poate să transmită atât de multe fără a plictisi sau a cădea în capcana „pretenţiozităţilor artistice”... fiecare cadru este însoţit de acea energie inepuizabilă pe care numai naturaleţea actorilor (oameni obişnuiţi) şi a poveştii o poate crea. Tensiunea este universal prezentă în această luptă brutală pentru putere, supravieţuire şi răzbunare... şi aş putea să zic că experienţa ar fi nemaipomenit de distractivă... dacă nu aş avea reţineri cu privire la numeroasele momente în care copii mici încasează gloanţe...

Deşi City of God este perfect în viziune şi realizare, nu mă pot abţine să nu îi reproşez acestui film detaşarea oarecum rece de pe final... atunci când mi se pare că violenţa e forţată şi exagerată, doar pentru a face loc unui punct culminant menit să impresioneze. În rest mai am doar o mare nelămurire legată de numărul gloanţelor trase la hotelul-bordel... acolo unde Ze îşi începe „cariera”. Însă o părere personală şi o nelămurire sunt întradevăr mărunţisuri... filmul e aproape de perfecţiune!

In rezumat pot spune că asta e unul dintre acele filme pe care trebuie neapărat să le vezi. E extrem de interesant, provocator, sălbatic şi palpitant... si o să te pună sigur pe gânduri!

Subtitrare aici (Softpedia)


Citeste tot articolul si Comentariile!

21 mai, 2007

Black Snake Moan - 7/10

Filmului ăsta se zvârcoleşte şi ţipă: „sexploitation” !!! iar premisa ridicolă, abundenţa de nuditate, prost gust şi moralitate dubioasă nu o îţi dezamăgească aşteptările. Dar în acelaşi timp aceasta este o călătorie extraordinară în sudul lipicios şi fierbinte... către inima muzicii soul. Şi totul devine interesant şi suportabil tocmai datorită coloanei sonore minunate şi a performanţelor actoriceşti pe măsură!!!

USA/ Engleza/ min 116 (nu este deocamdata distribuit in Ro.)

Hmm... în cazul în care vă întrebaţi despre ce film vorbesc, o să zic doar că în „Black Snake Moan” Samuel L. Jackson (Lazarus, un fermier sărac lipit pamântului, cu frica de cel de sus şi o dragoste fierbinte pentru blues), o leagă cu un lanţ de un calorifer, pe o foarte dezbrăcată Christina Ricci (o fată foarte rea... cu o poftă de nestăpânit pentru sex) şi asta nu pentru cine ştie ce dorinţe perverse (darn’it) ci pentru că vrea să o salveze...

Până la urmă asta e esenţa acestei poveşti despre sex şi blues... izbăvirea, ce îşi face treptat loc în atmosfera ciudată (dar impecabil reprodusă) de sud fierbinte şi aburind... lipicios şi plin de transpiraţie.

Acest film nu se fereşte de controverse... dimpotrivă, iar povestea cel puţin neconvenţională şi anumite scene explicite nu îl fac chiar pe gustul tuturor ; )... dar nici măcar cei cu obrazul extrem de subţire nu vor putea să ignore muzica superbă ce ridică pelicula din ghena mizeriilor de categorie B şi nici felul admirabil în care sunt jucate rolurile (inclusiv de către Justin Timberlake, credibil ca actor...)

Un film cu adevarat ciudat, chiar dacă e departe de a fi pe atât de vulgar şi pervers pe cât s-ar crede.

Subtitrare aici (Softpedia)


Citeste tot articolul si Comentariile!

20 mai, 2007

Shrek cel nasol face 120 mil $, in primul weekend!

Shrek The Third reuşeşte cu cele 122 mil. $ încasate să depăşească performanţa lui Shrek 2 (108 mil. $), însă asta nu înseamnă că o să şi depăşească încasările totale ale predecesorului său.

Lecţia anului ăsta ne spune că săptămâna viitoare o să urmeze o prăbuşire semnificativa (50...70%) filmul e nasol, se lansează Piraţii din Caraibe... etc.

... bietul Shrek ar trebui să se mulţumească cu atât.

În rest cam nimic interesant in BO ... Spidey îşi asigură în continuare încasări decente, iar 28 Weeks Later... nu scade extrem de mult faţă de săptămână trecută.

Recordul lui Spiderman 3 pentru cele mai bune încasări din istorie în primul weekend, supravieţuieşte încă o săptămână.


Oare câti bani o să facă Piraţii?... Filmul a costat 300 de milioane de dolari!!!.
De asta cred că ar trebui să facă undeva la 150 mil. $ în primul weekend pentru ca producătorii să poată dormi liniştiţi...

Stats from Box Office Mojo.

1 N Shrek the Third
$122,000,000






2 1 Spider-Man 3
$28,500,000






3 2 28 Weeks Later
$5,150,000






4 4 Disturbia
$3,675,000






5 3 Georgia Rule
$3,493,000






6 6 Fracture
$2,460,000






7 5 Delta Farce
$1,840,000






8 7 The Invisible
$1,308,000






9 10 Hot Fuzz
$1,255,000






10 17 Waitress
$1,135,000






11 9 Next
$1,131,000






12 11 Blades of Glory
$1,082,000






Citeste tot articolul si Comentariile!
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.