The Omen 4/10 (slow and boring… with some strangely hilarious parts) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 iunie, 2006

The Omen 4/10 (slow and boring… with some strangely hilarious parts)

„Un alt remake de calitate indoielnica, ce fara tam-tamul creat in jurul datei cu trei de 6 ar fi ramas tacut in mediocritate. Un film nu foarte prost insa tras puternic in jos de prestatia neconvingatoare a majoritatii actorilor si de un ritm ce iti da sansa sa tragi un pui de somn intre momentele mai interesante.” DANEZIA

USA (20th Century Fox - release 20th Century Fox)/Engleza/ min 110

Gen: Drama, Horror, Thriller.

(in Romania sub numele de „Omen: Profetia ” din 06.06.2006)

Dupa o mica pauza legata de un program ceva mai incarcat, revin cu filmul ce a atras destul de mult atentia si curiozitatea saptamana aceasta. „Omen: Profetia” a fost un excelent execitiu de marketing, ce a speculat abil interesul pentru ziua de marti..., da 06.06.2006... (666), mai ales ca o astfel de ocazie pentru „sfarsitul lumii” nu vine decat odata la 10 ani : D.

Dar sa lasam superstitiile idioate de tot felul si sa revenim la film. Avem de a face cu un remake care urmareste in mare parte ideea filmului original, cu unele mici cosmetizari care sa il aduca in pas cu lumea de azi si desigur cateva morti ceva mai spectaculoase si mai amuzante, plus niste scene care sa te faca sa topai putin (facute pe vechiul principiu: dat muzica dintr-odata la maxim + un montaj de chestii oribile).

Povestea e cam asa: diplomatului american Robert Thorn afla intr-o zi cu multi de 6, ca fiul sau a murit imediat dupa nastere si este convins de un preot sa accepte un baiat nascut in acelasi timp, incercand sa ascunda adevarul de sotia sa. Cu totii banuim cine se ascunde in spatele micului Damien..., mai ales ca lucruri extrem de bizare incep sa se intample in acea familie. Thorn incearca sa descopere adevarul si isi repare greseala... si poate in acelasi timp sa salveze si lumea.

Filmul incepe bine..., cu o interpretare foarte trasa de par a scrierilor biblice, ce ii sunt prezentate Papei, intr-un frumos slide show in PowerPoint. Un talmes balmes intre tsunamiul din Pacific, 9/11, dezastrul navetei Columbia... numai bun de bagat spaima in mintile fricoase. Apoi realitatea unui film plictisitor, cu un ritm extrem de lent (110 minute sunt foooarte multe), facut parca fara tragere de inima te face sa regreti banii si timpul. Cu exceptia lui Mia Farrow (ce joaca extrem de convingator rolul bonei Mrs. Baylock), avem parte de una dintre cele mai neispirate distributii posibile. Nu numai ca rolurile sunt jucate prost..., dar sunt jucate teapan, iar replicile sunt mai mult recitate decat rostite. Schimburile de replici sunt jenante si candideaza la a fi parodiate in urmatorul Scary movie. Ce sa mai zic de Damien, baiatul demon ce nu e de loc infricosator ci doar sta si se uita urat la lume... : (.

Momente jenante: accidentele foarte fortate, (ce aduc vizibil a Final Destination), tunsul cu foarfecul care sa releve 666, scena in care Thorn isi suna sotia (vizibil imobilizata si cu toate membrele in gips) pe celular... apoi apare (1 missed called Unknown), fotograful foloseste si camere digitale..., a caror poze le developeaza in camera obscura : ).

Acum punctele bune: Impresia vizuala e deosebita, chiar iti da senzatia de sfarsit de lume, o Anglie mereu mohorata, o Italie intunecata si in care ninge (!?), si pe final Ierusalimul si el invadat de intuneric. Ultima parte a filmului e destul de dinamica si plina de actiune aici aparand si cateva scene veritabile de film de groaza. Mi-a placut foarte mult cum a murit ziaristul.

Nu e asta filmul pe care sa merite sa iti strici banii, insa merge in lipsa de altceva..., o avertizare totusi... e posibil sa adormiti.

Nota: Danezia spera sa fi ramas dupa sesiunea asta doar cu restante la categoria Filme

2 comentarii:

Kelvin spunea...

Hello from a blogger down under in NEW ZEALAND. I can only understand english, can't understand your language. Have not seen the film yet - may not now.

danezia spunea...

Hello from Romania!
Nice to hear from someone who accidentally landed here and sorry for not having an English version (It will just be just another movie-blog, like some other thousands out there). But you got the point…, this is not a “must-see” movie…, just another publicity stunt.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.